Uppgifter: Så blir Audis nya ”R6:a”

Auto Bild rapporterar att Audi tar hjälp av Porsche

Det har länge ryktats om att Audi har en sportbil mellan TT och R8 på gång.

Och nu kommer det nya uppgifter: en ”R6:a” är på gång – baserad på Porsches 718.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

För inte allt för länge sedan tillhörde Audi och Porsche olika läger, men i och med införlivningen av Porsche i den stora VW-familjen – drar man nu åt samma håll.

Och det kommer märkas än mer framöver, det rapporterar tyska Auto Bild.

Tidningen skriver att en modell mellan TT och R8 länge varit på tapeten, men att bilen är så gott som varit dödfödd om man inte hittat på någon ”samutveckling”. Skälet är kostnader. Trots att Audi går bra, finns det inte på kartan att man ska plöja ner pengarna i en ny egenutvecklad nischmodell.

Nej, Auto Bild skriver att den enda möjliga vägen för bilen går via Porsche-fabriken i Stuttgart.  

Skillnader mot Porsche

Enligt Auto Bild går projektet under kodnamnet PO455 och det innehåller utöver en Audi R6, även nästa generation av Porsche 718 Boxster/Cayman. Så det är fortfarande ett tag kvar tills lansering.

Men det kommer finnas utrymme för stora skillnader. Porsche har som bekant satt in en turboladdad fyrcylindrig boxermotor i sin instegsbil, detta för att differentiera den mot ikonen 911. En Audi R6 med en annan motor och quattro skulle därmed absolut särskilja sig. Bilen lär dock behöva hålla visst respektavstånd till sina Porsche-syskon, för annars kan det bli lite träta i den stora VW-familjen.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN