Clarkson stängs av från Top Gear

1 av 3
MOTOR

Top Gears programledare Jeremy Clarkson stängs av med omedelbar verkan från BBC. Orsaken är ett bråk med en tv-producent och ett flertal provokativa uttalanden.

Helgens Top Gear-avsnitt är inställt.

– Efter en kontrovers med en BBC-producent har Jeremy Clarkson stängts av medan en utredning pågår, säger BBC i ett uttlande.

Top Gear-stjärnan Jeremy Clarkson, 54, har stängs av från brittiska BBC och Top Gear-programmet stoppas, enligt brittisk media.

– Efter ett bråk med en BBC-producent har Jeremy Clarkson stängs av från BBC i väntan på utredning. Ingen annan har blivit avstängd.

– Top Gear kommer inte att sändas den här söndagen. BBC gör inga ytterligare kommentarer vid detta tillfälle, skriver brittiska public service-bolaget i ett uttalande och bekräftar avstängningen.

Varnad för rasism

Clarkson har gjort sig känd som en kontroversiell personlighet som väcker uppmärksamhet med provokativa uttalanden. Han har bland annat blivit varnad för upprepad rasism, kallat personer som slänger sig under tåg för själviska och sagt att strejkande arbetare borde skjutas.

Förra året censurerades dessutom programmet av en kabel-tv-operatör efter rasistiska uttalanden av Clarkson och i höstas blev hela Top Gear-teamet tvingade att fly från Argentina efter provocerat invånarna med registreringsskyltar som påstås ha referenser till Falklandskriget.

I februari attackerade han också brittiska transportministern Michael Dugher efter att ministern sagt att Clarkson var en idiot som ger bilförare dåligt rykte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Top Gear

Bilar