Mégane RS franska polisens nya supervapen

Av: 

Bytbil

Bilar

Gendarmerie Nationale har beställt 70 stycken bilar

Gendarmerie Nationale, den franska militärpolisen, ska få upp farten.

I syftet att freda nationens motorvägar från kriminella har de köpt in 70 Renault Mégane RS.

I Frankrike är det Gendarmeriet som står för den generella säkerheten av landets befolkning. Och tydligen har polisen saknat ett bra bilalternativ för att hålla ordning och reda på de franska vägarna. Det är därför som Renault Mégane RS kom på tal.

Enligt en pressrelease från Gendarmerie Nationale föll valet på den franska stoltheten Renault för att bilen ”är ett verktyg för att bekämpa en viss typ av kriminalitet som är specifik för miljön [motorvägar], vilket även inkluderar de extrema hastighetsöverträdelser som vissa gånger kan förekomma i biljakter, fordonsstöld, överfall och droghandel.”

RS-versionen av Mégane kommer med en tvåliters turboladdad motor på 250 hästkrafter. Från stillastående upp till 100 km/h tar det 6,1 sekunder – och just acceleration och hastighet är enligt polisen ”vitalt för arbetet”.

Totalt sett har Gendarmeriet beställt 70 stycken Mégane RS och nu har bilarna börjat levereras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel Sport & Casino AB

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar