Richard gav bort sina Ferraris värda 124 milj

Två Ferraribilar värd 124 miljoner kronor.

Det var vad samlaren Richard Colton gav bort.

– Vi är överväldigade. Hans arv kommer att hjälpa oss att fortsätta rädda liv, säger Paul Boisser, chef för Royal National Lifeboat Institution.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Vissa är månadsgivare till en god sak och en del donerar större summor till välgörenhet.

Richard Colton, en förmögen affärsman och bilsamlare tillhörde de senare.

I sitt testamente så skrev han nämligen att två av hans unika Ferraribilar skulle säljas till förmån för Royal National Lifeboat Institution.

– Det är ett generöst arv vår frivilligorganisation fått av bilentusiasten Richard Colton. Vi är överväldigade. Hans arv kommer att hjälpa oss att fortsätta rädda liv, säger Paul Boisser, chef för Royal National Lifeboat Institution.

Mer än dubbla förväntade priset

De fantastiska bilarna en Ferrari 250 GT SWB från 1960 och en Ferrari 275 GTB/4 från -67 är ett par riktiga dyrgripar och i torsdags kväll auktionerades de ut på Imperial War Museum Duxford. Och när klubban föll hade prislapparna för de båda italienska sporbilarna stuckit iväg till 123 964 405 kronor. En bra bit över de 50 miljoner kronor de var uppskattade till inför auktionen.

– Försäljningsresultatet, inklusive ett potentiellt nytt rekordpris när det konfirmeras, visar att vi kämpat hårt och vi är mer än stolta över att ha varit en del i det arv som kommer att hjälpa till att rädda liv i framtiden, säger Simon Hope, chef för autkionsfirman H&H Classics i ett pressmeddelande.

Köper båtar för bilpengarna

Pengarna kommer RNLI, den brittiska motsvarigehten till Sjöräddningssällskappet, att använda för att köpa in två moderna livräddningsbåtar med vattenjet.

Förutom de båda Ferraribilarna såldes även andra bilar från Richard Coltons samling, George Bests Jaguar E-Type samt en Sherman-stridsvagn.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Aftonbladet Bil

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN