Nya modell-trion visar upp biljättens framtid

Futuristiskt, sportigt och en hyllning till hantverkskonsten.

På Tokyomässan i slutet av oktober ska Toyota visa upp en sina nya bilar.

Och det är en tredelad framtid vi får se.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Den 29 oktober påbörjas Tokyo-salongen, en mässa där framförallt de inhemska tillverkarna tar möjligheten att slå på stort. Så också i år.

Giganten Toyota har redan nu givit oss en första glimt om vad de kommer att ha i sin monter – och det är en ganska intressant skara bilar.

Budget-sportbil för unga

Så vad ska de visa upp?

Toyota har på sistone satsat mycket på att återerövra begreppet ”körglädje” – att åter förknippas med bilar som faktiskt är roliga att köra. Därför kommer man visa upp en bil kallad S-FR.

Modellen är en liten bakhjulsdriven coupé tänkt att locka unga köpare som vill ha en rolig sportbil, men inte kosingen att köpa en värstingbil. Specifikationerna är än så länge inte avslöjade, men det har tidigare ryktats om att bilen ska väga runt tonnet samt ha runt 130 hästkrafter.

Vätgas är på frammarsch

Föremål för beundran

Nästa modell går under namnet Toyota FCV och är del två i tillverkarens stora vätgassatsning. Och precis som deras Mirai så är det en elmotor som drivs av vätgas som gäller. Därtill så ska bilen kunna agera ”extrabatteri” till hemmet när den står i garaget.

Den sista bilen i trion har döpts till Kikai – vilket betyder maskin på japanska. Modellen ska vara en hyllning till hantverkskonsten och enligt Toyota så ska ”maskiner vara föremål beundran”.

För att just det ska vara enklare studera sin maskin har Toyota satt in små fönster under instrumentpanelen, så att man ska kunna beskåda det hela.

Aftonbladet Bil

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN