Så många kör med ’förbjuden’ reg-skylt

MOTOR

Kolla in listan: Över 11 000 bilar finns registrerade i Sverige

1 av 5 | Foto: PRIVAT
En Aftonbladet-läsare skickade sin bild på sin bil med reg-skylten KKK. Totalt finns det 555 bilar i trafik med enbart ”K” som bokstav i landet.

7 740 bilar åker omkring i Sverige med spärrade och förbjudna registreringsskyltar.

Nu kan Aftonbladet Bil ge dig hela listan på hur många bilar som exempelvis finns på vägarna med ASS, KGB, KKK, PMS och RAP som reg-plåt.

Transportstyrelsen har valt att spärra 96 olika bokstavskombinationer (se hela listan här) som registreringsskyltar på fordon i Sverige.

Ändå kör det omkring bilar på landets vägar med spärrade och förbjudna registreringsnummer som exempelvis KKK, PKK och GAY.

– Vissa kombinationer har varit tillåtna tidigare av olika anledningar. När det hände och varför vet jag inte. Det var före min tid. Men vi byter inte tillbaka dem. Våra spärrar gäller bara nyregistreringar, så några nya bilar med exempelvis KKK och PMS kommer inte finnas. har Christofer Kärrdahl, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen, tidigare sagt till Aftonbladet Bil.

88 procent spärrade

Nu kan Aftonbladet Bil presentera hela listan på hur många bilar som finns i landet med förbjudna och spärrade registreringsskyltar.

Totalt handlar det om 11 794 bilar, varav 7 740 är i trafik, resterande är avställda enligt Transportstyrelsens register.

– Av de total 96 000 spärrade registreringsnumren så är det knappt 12 000 som finns på fordon. Det betyder att vi lyckats spärra 88 procent av alla kombinationer. Resterande kommer att spärras successivt när fordonen avregistreras/skrotas, säger Christofer Kärrdahl på Transportstyrelsen.

Se hela listan nedan på hur många bilar som har spärrade reg-skyltar – kombination för kombination.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motor

Bilar