BMW visar X2 i Paris

I oktober avtäcker tillverkaren sin sjätte suv på Parissalongen. Med X2 rider BMW på trenden med knubbiga fastbacks.
Bilen ska vara ett sportigt alternativ för den äventyrlige köparen – med lätt packning.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Mercedes har hakat på trenden med ”fastback-suvar”, men BMW var först. Allt började när de släppte en sedanversion av X5, och köparna var beredda att betala för X6. Faktum är att BMW har kunnat salta sedanens prislapp med mer än 40 000 kronor trots att X6 i grund och botten är en X5:a. Inte undra på att BMW har följt upp modellen med en X4, som utgår från X3:an – och snart kommer företaget avtäcka sin sjätte suv.

Äventyrlig och sportig

BMW X2 visas på bilsalongen i Paris i oktober. Utvecklingen är logisk i och med att de små suvarna är den klass som växer snabbast just nu. X2 har formgetts för att vara mer äventyrlig, med en sportig profil. Jämfört med X1 har taklinjen sänkts markant och den hårt tiltade bakrutan innebär en kompromiss avseende bagageutrymmet. I gengäld kan bakrutan öppnas separat för smidig lastning i trånga utrymmen. Interiören delas med nya BMW X1.
X2 byggs på UKL-plattformen, som den delar med BMW X1 och Mini Countryman (vars andra generation visas upp i Paris). X2:ans formspråk har dock mer gemensamt med BMW X4. Till lanseringen lär det erbjudas xDrive 20i, en bensinturbo på 191 hk. Till detta välkända turbodieslar på 230, 189, respektive 150 hk.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

John Edgren

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN