V70 fortfarande kung – detta trots sin ålder

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 11

Volvo

Bra start på året och fortsatt ljus på marknaden.

Bilförsäljningen ångar på och en av de stora vinnarna är Volvos gamla V70 – som ökar trots att den är åtta år gammal.

– Det är den tjugosjätte månaden i rad med plussiffror och den näst bästa februarimånaden någonsin, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Svenska ekonomin går som tåget, och det märks av i bilhallarna. 2015 var ett rekordår och takten håller i sig. I februari ökade nyregistreringen av personbilar med 13 procent jämfört med fjolåret och totalt rullade det ut 26 896 nya bilar på de svenska vägarna.

– Den starka tillväxten i svensk ekonomi, köpstarka hushåll och fortsatt mycket låga räntor är några av de faktorer som gör att förutsättningarna är goda för att 2016 kommer att bli ett mycket bra bilår, fortsätter Bertil Moldén.

V70 fortfarande kung i kombiland

Sett till försäljningen är det Volvos V70 som tronar i ensam majestät, och trots att ersättaren till bilen, V90, är presenterad och kommer gå att beställa snart (8/3) – utökar den försprånget till folkvagnarna.

Efter Volvon är det VW:s Golf och Passat som följer. Passaten backar förvisso stort men sett till helheten verkar det som att dieselskandalen inte plågar VW-koncernen allt för mycket när det kommer till försäljning ( i Sverige).

När det gäller så kallade supermiljöbilar, det vill säga bilar som släpper ut högst 50 gram koldioxid per kilometer, så ökar det även här stort. I februari registrerades det 608 bilar, jämfört med 285 under fjolåret.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL