Nya super-Ferrarin kostar över 2 milj

avJonas Bladh

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo är sugen på 458 Italia

1 av 3 | Foto: Ferrari
Ferrari 458 Italia är en skönhet. Men smakar det så kostar det – mycket. Strax över 2 miljoner kronor är utgångspriset för superbilen.

Snart är den här – Ferrari 458 Italia.

En av årets mest efterlängtade bilar.

Men knappast någon av de billigaste.

Strax över två miljoner kostar den italienska superbilen.

Nu har Ferrari släppt priset på nya 458 Italia i Storbritannien. 2 050 000 kronor kostar den med dagens växelkurs. I basutförande, vill säga.

För vill du att din italienska superbil ska ha LED-lampor på ratten får du lägga på ytterligare 34 000 kr. Lite exklusivt alcantaraskinn i bagaget kostar 17 500 spänn. Elstolar får du för 25 000 extra.

Om du en dag när du är ute och glänser i din nya Ferrari har oturen att åka på en punktering lär du vara glad om du lagt ut de 14 000 kronor som ett reservhjul kostar.

Suktar du efter Ferrari 458 Italia bör plånboken alltså vara vid gott mod. Å andra sidan – det lär knappast vara fattiglappar som står i kö för den nya bilen.

Ronaldo har provkört

En av de som redan varit och provkört bilen är Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo, som testade sin nästa bil på Ferraris egen testbana Maranello. Frågan är ju bara vad Ferrari tycker om Ronaldo som kund – när han spelade i Manchester United kvaddade han sin 599 GTB mot en betongmur.

Om fotbollsstjärnan ändå får köpa en 458 Italia kommer han att kunna njuta av en 4,5-liters V8 på grymma 563 hästar, och accelerera från 0–100 km/tim på 3,4 sekunder. Toppfarten på bilen är satt till 325 km/tim.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar