BMW 6-serie Gran Coupé här 2012

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

På bilsalongen i Peking rullade BMW ut Grand Coupé, ett koncept som förvånade hela världen.

Ingen hade räknat med att BMW skulle visa en fyrdörrarscoupé, men alla nickade gillande åt vad de såg.

Nu har BMW bestämt sig – och om två år ska den finnas på marknaden.

För ett par år sedan öppnade Mercedes CLS upp ett helt nytt segment – fyrdörrarscoupéer. Modellen hade fyra praktiska dörrar men ärvde coupéns taklinje och siluett. Efter att få ha huserat ensam har segmentet fyllts på med potenta konkurrenter som Porsche Panamera, Aston Martin Rapide och nu senast Audi A7.

Att BMW inte vill hamna utanför denna exklusiva skara var inte så svårt att förutse. Och tack vare Gran Coupé konceptet har vi en ganska god föraning om hur deras modell kommer att se ut.

Behåller b-stolparna

BMW har även berättat att modellen kommer att gå in i 6-serien och att tilläggsbeteckning kommer att vara just Gran Coupé.

Sommaren 2012 ska den produktionsklara bilen presenteras – med försäljningsstart under hösten. Att det bara tar två år att få fram en ny modell beror på att Gran Coupén kommer att dela det mesta av interiör och teknik med 6-serie coupén.

BMW har tagit intryck av vad folk tyckt om modellen och säger att många designelement kommer att lyftas över från konceptet till produktionsbilen. Bland annat kommer de speciella b-stolparna att överleva.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN