Publicerad:
Uppdaterad:

Top Gear-stjärnan får bilister att sakta ner

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

Låtsaspolisen rapporteras vara effektiv – så vet du om han är äkta eller inte

Laser? Nä, fön. Så blåser man fortkörarna.
Laser? Nä, fön. Så blåser man fortkörarna.

I engelska Nothumberland står en polisman på ständig jakt efter fortkörare.

Men vänta, är det inte Jemery Clarkson?

Och är inte lasern egentligen en hårfön?

Fejk-Jeremy Clarkson.

Med reflexväst, leksakshjälm och hårfön har eleven Christopher Hodgkinson skapat en riktig snackis i Storbritannien. Pojken har irriterat sig på att bilister kör för fort på 30 miles-vägen utanför hans hem i byn West Mickley. Helt sonika satte Christopher upp en fejkad konstapel - som gjort dundersuccé. Till på köpet är låtsaspolisen utrustad med en mask med tv-profilen Jeremy Clarksons ansikte, Clarkson känd från motorprogrammet Top Gear, som Christopher - enligt sin mamma - är mycket förtjust i.

Påhittet har blivit populärt bland grannarna.

– Bilisterna tittar, sen saktar de in för att se vad de verkligen är. Och sen stannar de. Han gör ett riktigt bra jobb, säger grannen Tom Hadall till BBC.

Figuren är en del av en lokal tävling. På 30-sträckan i byn står också figer i form av en sjöjungfru, prins William, hertiginnan av Cambridge och flera andra. Mest uppmärksamhet har Clarkson-konstapeln fått.

"Jag bromsade direkt"

En förbipasserande, som vill vara anonym, säger:

– Han är riktigt realistisk, jag bromsade direkt när jag fick syn på honom igår.

På programmet Top Gear tar man det med en stor dos humor. De misstänker att det framgångsrika tilltaget, på grund av all uppmärksamhet, kommer att få många efterföljare. Därför har de gjort en guide, för att du, innan du råkar se Jeremy Clarkson stående i vägkanten i din hemby ska veta om det är värt att sakta ner för att få en autograf, ta en bild eller för att diskutera hans åsikter om Opel Vectra från det sena 1990-talet.

Har Jeremy Clarkson en konstig kroppshållning? Om Jeremy Clarkson har en viss puckelryggig profil antyder det att han slarvigt har blivit monterad av kartong och gamla kläder. Det är alltså en kopia.

Har Jeremy Clarkson en gummihandske? Om han har en uppblåst gummihandske istället för en människohand är det sannolikt inte Jeremy Clarkson.

Håller Jeremy Clarkson en hårfön? Då har du sannolikt blivit lurad av en realistisk kopia.

Har Jeremy Clarkson ett par billiga bruna skor på fötterna? Den riktige Jeremy Clarkson är mer en loafers-man, så det är sannolikt inte den riktige  Jeremy Clarkson.

Har Jeremy Clarkson ett ansikte gjort av papper?  Jeremy Clarksons ansikte är gjort av hud, så använd stor försiktighet om du närmar dig Jeremy Clarkson med pappersansiktet - det är sannolikt inte han.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN