Nya M5 – en superbil för familjen

Nya BMW M5 är både och. Både vild och tam. Mjuk och hård. Perfekt komfort på långresan – eller på dammiga spanska vägar. Till jul kommer den till Sverige – Robert Collin fick köra den redan nu.

Spanien. I det kuperade området mellan Sevilla och Malaga. Här finns alla typer av krokiga bergsvägar och trafiken är gles. Här finns också racerbanan Ascari. Och som om det inte räckte, strålande sol och 30 grader trots att vi redan är inne i oktober.

– Jo, det är ovanligt varmt för årstiden, säger pensionerade åkaren José Espinoza Razero. Men på sommaren är det 45 grader. Och det har inte regnat sen i våras.

José sitter på Cafe Deportivo i Algamita. Vi slår oss ner vid hans bord, låter M5:an svalna lite och beställer in en café con leche.

– Det är den åttonde bilen i samma färg som kör förbi sedan jag satte mig här, säger José. Vad är det fråga om?

Guardia Civil i provinserna Sevilla, Malaga och Cadiz undrar samma sak och är ovanligt flitiga med kontroller längs vår färdväg. Men den här gången slipper jag böter. Och jag skänker polismakten en varm tanke när två mc-poliser kör förbi baren. Förra gången vi såg dem hade vi just provat 0–200 km/tim.

Bli Plus-medlem och läs hela Robert Collins test av nya BMW M5. Testet innehåller fakta, omdömen och betyg.

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL