Lyxbilarna såldes utan att ha visats

Publicerad:
Uppdaterad:

Lamborghini

Alla hyllningsmodellerna gick åt före premiären

1 av 4 | Foto: Foto: Lamborghini
Lamborghini Veneno byggdes för att hylla tillverkarens50 år i branschen. Bilen tillverkades i minimal serie och under huven är det 750 kusar.

Först i mars ska Lamborghini visa hyllningsmodellen Centenario.

Men trots det, samt en prislapp på över 20 miljoner, har samtliga 40 exemplar redan sålts.

Det rapporterar Autocar.

I ett halvår har vi vetat om att bilen ska komma. Detta efter att Lamborghini-chefen utlovat att de ”ska göra något speciellt” till jubileumet av grundarens 100-årsdag.

Men tydligen är det många som tröttnat på att vänta och i ledan kritat på för en bil. Det är brittiska Autocar som rapporterar att hyllningsmodellen Centenario, som byggs för att fira Ferruccio Lamborghini, sålt slut.

Rejäl prislapp

Totalt ska 40 bilar byggas, 20 coupéer samt 20 cabrioleter.

Så tillången kanske inte är stor, men med tanke på att prislappen är på rejält tilltagna 20 miljoner, trodde man kanske att köparna ville se bilen innan man slog till. Men icke, tydligen är alla bilar sålda till inbitna Lambo-fantaster.

Mer extrem design

Till Autocar säger Stephan Winkelmann, Lamborghinis vd, att bilen kommer att vara ”en mix av teknologisk demonstration och gatlaglig bil”. Exakt vad det innebär återstår att se, men tidningen rapporterar att vi kan vänta oss en bil baserad på modellen Aventador, men med mer extrem styling samt ännu mer effekt ur motorn. Om vi går på Autocars uppgifter så rör det sig om 770 hästkrafter som skickas ut till alla fyra hjul.

På Genévesalongen i början av mars får vi reda på om informationen stämmer.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL