Officiell: Maseratis första suv någonsin

avFelix Björklund

1 av 9 | Foto: Foto: Maserati
Maserati Levante

En förnyelse av en 102-åring.

Italienska Maserati har en lång och färgsprakande historia, men nu ger man sig in på ett nytt spår.

Detta då man nu visar upp Levante – den första suven från märket.

Det är ett sportbilsmärke förknippat med racing och lyxiga sedaner. Men nu ska man testa vingarna inom ett nytt segment: det så moderna och populära suvsegmentet.

På bilsalongen i Genéve kommer man nämligen att visa upp modellen Levante.

Men efter det att ett par bilder på bilen läckt ut i förtid väljer man nu att även från officiellt håll skicka ut bilder på bilen.

V6 och V8

När det gäller det tekniska är mycket lite avslöjat. I den officiella informationen skriver tillverkaren:

”Chassit är designat för att kombinera den fantastiska vägprestandan som är typisk för alla Maseratis med klassledande köregenskaper på ytor med dåligt grepp samt en utmärkt off-road-prestanda”.

När det gäller det som sitter under huven säger man kort och gott att bilen kommer erbjudas med både bensin- och dieselmotorer, men går inte in närmare i detalj än så.

Dock finns det uppgifter om att bilen ska komma med en V6 eller V8 när det gäller bensin samt en V6:a på dieselsidan. Därtill är det även tänkt att lansera en plug-in hybrid. Så det finns inga tankar att göra som Volvo – och ”downsiza” hela motorutbudet.

Visas 1 mars

Utseendemässigt så följer Levante designen som man har på Ghibli och Quattroporte. Där grillen samt de tre ventilationshålen på sidan är ”signum” för märket.

I och med lanseringen så har Maserati nu gjort som Porsche och Bentley – det vill säga frångått sin historia och erbjudit suvar.

Mer information om motoralternativ samt pris lär vi få då bilen har publik premiär i Genéve nästa vecka. i vår drar försäljningen i gång och fram mot sommaren ska de första kundbilarna börja levereras.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Maserati

Bilar