Kolla: Är det här nya trenden i bilvärlden?

Tyska lyxtillverkaren intresserad av taklösa suvar

Nissan försökte och misslyckades. Men kan det vara så att de bara var för tidigt ute?

Range Rover har redan en och Mercedes funderar på att bygga en cabriolet-suv – kan det vara startskottet på en ny trend?

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Japanska Nissan har alltid varit kreativa. Deras Qashqai var den första av sitt slag och själva starten på hela den crossoverhysteri som nu råder världen över. Så med råg i ryggen testade märket även en annan nyhet: suv-cab.

Året var 2010 och på Los Angeles bilsalong visade Nissan stolt upp sin Murano Crosscabriolet och följande år släpptes bilen i produktionstappning.

Men till skillnad från Qashqai, blev det aldrig någon succé – och efter tre försäljningsfattiga år så skrotade man modellen.

Nya trenden

Men var det bara så att Nissans skapelse var före sin tid? Land Rover har precis släppt ut en taklös Range Rover Evoque och nu kommer uppgifter om att Mercedes även har liknande tankar.

 Det är tyska märkets chefsingenjör för modellerna  GLC, CLS och E-Klass, Michael Kelz, som avslöjar för brittiska Autocar, att en cabrioletversion av GLC Coupé skulle vara görbart.

– Det skulle vara kul, och det är faktiskt ingen större utmaning rent ingenjörsmässigt, säger han till tidningen.

Skälet till att Mercedes öppnar för möjligheten är att man sett ett intresse för segmentet.

Dock kommer vi inte att få se en tysk utmanare till Range Rovern än på ett tag. För tillfället så har man helt fullt i sina fabriker och fokus ligger på att få ut nyligen premiärvisade GLC Coupé först.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN