Jätten chockar: Ska visa ”Tesla-dödare”

En hemlig kinesisk ”superbil” som ska ta världen med storm.

Nu har det läckt ut bilder på en ny el-sportbil från jättetillverkaren Baic.

Och av specifikationerna att döma verkar det bli en bil som har vassare prestanda än Teslas värsting.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Det är på bilsalongen i Peking vi kommer att få se en riktigt spännande nyhet. Kinesiska biljätten Beijing Automotive Industry Corporation, Baic, ska visa en ny supermodell. En bil som enligt brittiska Autocar kommer att vara en riktig ”Tesla-dödande” elsportbil.

Enligt tidningens rapport ska bilen på bilderna ovan vara god för en acceleration 0-100 km/h på under tre sekunder och ha en topphastighet på 260 km/h.

Tre olika lägen

Officiellt har Baic inte yttrat ett knyst, bara släppt ett par skisser, men enligt uppgifter som florerar så ska bilen gå att köra i tre olika lägen. Alla med sin egen karaktär och som påverkar både prestanda och uppträdande. I ekonomiläget är bilen inställd på maximal effektivitet samt har en markfrigång på 120 millimeter, i komfortläget är det 100 mm markfrigång och i Race-mode så sänks bilen till 80 mm. Räckviddsmässigt påstås bilen klara 300 kilometer på en laddning, den enda av siffrorna som inte når upp i Teslas nivå (Model S har som bäst 550 km räckvidd)

Produktionsklar

Det bästa med bilen ska dock inte enbart vara bländande siffror – utan att bilen faktiskt ska vara helt produktionsklar och ska sättas i serie.

För alla som inte har en aning om vad Baic är för företag så ska det nämnas att det är ett av de större märkena i Kina, har samarbeten med Daimler, Hyundai och Chrysler. Därtill så köpte Baic upp gammal Saab 9-3 och 9-5 teknik för att bygga bilar på. Men det här är alltså till synes något bra mycket mer futuristiskt.
Mer får vi reda på när bilen visas upp på Peking-salongen som pågår mellan 25 april och 4 maj.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN