Sexbomb säljer samlarbil

MOTOR

Dita von Teeses Chrysler New Yorker finns på Ebay

1 av 14

Tänk 1940-tal.

Runda former draperade i nylonstrumpor och korsett.

Oblygt och förföriskt exponerade för alla som vill titta.

Om summan av dina tankar nu är burleskartisten Dita von Teese så är du nära, för hennes Chrysler New Yorker från 1939 är till salu på Ebay.

Dita von Teese Foto: Aftonbladet Bild

Dita von Teese, burleskartist och skräckrockaren Marilyn Mansons ex-fru, har tröttnat på sin Chrysler New Yorker från 1939. Nu säljer hon den på Ebay till högstbjudande.

New Yorker var efterföljaren till Chrysler Airflow-serien och kom 1939. Airflow, som tillverkades åren 1934 – 1937 var den första amerikanska bilen med aerodynamiskt utformad kaross. Borta var de fylliga skärmarna och ersattes av en enhetlig front med rundad formgivning för lägsta luftmotstånd. Kommersiellt blev modellen en flopp och serien gick i graven 1937.

När New Yorker kom 1939 var de rundade skärmarna tillbaka. Bilen fanns också i två olika coupé-versioner samt en tvådörrars sedan. Cab-versionen kom året efter.

1942 stoppades all civil biltillverkning i USA men drogs igång igen efter andra världskrigets slut. När New Yorker till slut togs ur produktion 1996 efter flera omgörningar var märket det mest långlivade i amerikansk bilhistoria.

Den nu aktuella bilen har gått 22 300 mil och är en fyradörrars sedanmodell där de bakre dörrarna är av självmordstyp. Under den enorma motorhuven finns en rak åttacylindrig motor med Stromberg-förgasare och med en effekt på 130 hästar. Modellen fanns också i en vässad version med 138 hästar.

Dita von Teese har ägt bilen sedan 1997. Den har medverkat vid flera fotograferingar. Bilen har genomgått omfattande service under de senaste månaderna ”för att åter bli en fantastisk bil att köra” enligt annonsen.

”Jag har själv kört bilen och den går mycket bra” skriver von Teese i annonsen ”men bilen kräver lite kosmetika då den inte körts på flera år”.

Köparen av bilen får, förutom ett stycke amerikansk bilhistoria, ett signerat foto av Dita von Teese och bilen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar