Han är ”The Stig”

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Hemlighetsfulle spökförarens identitet avslöjad

Racerföraren Ben Collins
Racerföraren Ben Collins

Den hemlighetsfulle och våghalsige testföraren ”The Stig” är avslöjad.

Nu riskerar föraren att få sparken från det populära brittiska tv-programmet ”Top Gear”.

Föraren i den vita dräkten heter egentligen Ben Collins och är en professionell stuntman och racerförare. 33-åringen har tävlat i bland annat Formel 3, Le Mans och NASCAR.

Bristol-galleristen Simon Whitehead, kom på Collins när han bad om hjälp med att reproducera en begränsad upplaga av konst föreställande föraren ”in action”.

– Jag var helt förstummad när han sade att han var ”The Stig”. Det var stort på något konstigt sätt, skriver brittiska Telegraph.

Hittade dräkten i skåpet

En av Storbritanniens största hemligheter har länge varit föremål för spekulationer. Bristol-galleristen är dock inte den förste att peka ut Collins som den hemlighetsfulle föraren. Den 21-årige byggarbetaren Jason Goody påstår sig ha sett ”The Stigs” vita dräkt och handskar i ett skåp när han vid ett tillfälle utförde byggarbeten i Collins hus.

Collins är inte den förste att bli avslöjad som ”The Stig”. Den förste spökföraren i tv-programmet, Perry McCarthy, känd som ”The Black Stig” i svart dräkt, fick sparken 2003 efter att året före ha avslöjat sin identitet i självbiografin ”Flat Out, Flat Broke”.

Körde som Bond

Collins har också medverkat som Daniel Craigs stuntman i rollen som James Bond i senaste filmen ”Quantum of Solace” där han körde en Aston Martin DBS i ytterst avancerade biljakter.

– Att få medverka i en Bond-film var en dröm som blev sann. Första inspelningsdagen blev jag tvungen att nypa mig själv i armen där jag satt i Bonds kritstrecksrandiga kostym med en Omega-klocka på armen. Jag kände mig fullständigt hemma i den fantastiska bilen. Och det blev mycket tuff bilkörning i Alperna, säger han i brittisk press.

Riskerar sparken

Ben Collins har hela tiden officiellt förnekat att han är föraren i den vita dräkten eftersom han då riskerat få sparken från programmet.

BBC har aldrig avslöjat vem som är den hemlighetsfulle föraren. En talesman för tv-programmet ”Top Gear” har i brittisk press sagt att ”Vi kommenterar aldrig spekulationerna kring The Stigs identitet”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN