De jublar över att Clarkson sparkats

MOTOR

Fler än en miljon människor har protesterat mot uppsägningen av Jeremy Clarkson.

Men det finns några som firar: Argentinarna.

– Ett utmärkt beslut, skriver en som tycker att han borde skickas till Nordkorea för omskolning.

Jeremy Clarksons Top Gear-era är över. Den 54-åriga britten har toppat världens löpsedlar den senaste tiden efter att gått till attack, både verbalt och fysiskt, mot en assisterande producent efter en inspelningsdag.

När public service-bolaget BBC nyligen meddelade att man inte tänker förlänga stjärnans kontrakt utbröt en stor besvikelse hos många beundrare – men några andra firade rejält.

– Ett utmärkt beslut, de borde skicka den respektlösa grisen till Nordkorea för tio års omskolning, kommenterar en argentinare i landets finanstidning Dinero en Imagen, uppger Express.co.uk.

– Så går det när man hånar Falklandsöarna, skriver en annan enligt Independent.

”Det var tvunget att ske”

Det var i höstas som Clarkson och Top Gear-teamet var i Argentina för att spela in ett avsnitt som många invånare upprördes av trions registringsskyltar som de menade anspelade på det infekterade Falklandskriget. Stämningen trissades upp och till slut var tvingades tv-teamet fly ut ur landet och Clarkson menade i efterhand att ”de ville döda oss”.

– Det var tvunget att ske, du kan inte gå runt i livet och tycka att världen är skyldig dig dyrkan och ära, skriver en argentinare och fortsätter;

– Jeremy är väldigt bra i sin show, men han är också en stropp som känner sig förmer än oss andra.

– Karma, avslutar en annan kort och gott.

ARTIKELN HANDLAR OM