Nya Lambon för klen – stjärnan ”uppgraderar”

1 av 10
MOTOR

En Lamborghini Huracan är ingen slöfock.

Men för skidstjärnan Jon Olsson räcker det inte med en standardmaskin – nej, allt ska vridas upp ett par steg. Så också hans nyinköpta bil.

”Jag har väntat på den här dagen väldigt, väldigt länge”, skriver Jon Olsson på sin blogg.

Dalmasen Jon Olsson är skidstjärnan som blivit bilprofil. Freestyleåkaren har nämligen på senare tid snarare omskrivits för sina extrema bilbyggen, än sina framgångar i skidbacken

Och nu är han på tapeten igen.

Olsson har nämligen bestämt sig för att ge sin nyinförskaffade Lamborghini Huracan en rejäl makeover. Bilen som inte ens har rullat 50 mil har därför plockats isär och scannats – och istället för originaldelarna ska bilen förses med specialelement i kolfiber.

”Nu är det dags att påbörja galenbygget i 3D och komma på designen. Det här är den första bilen som jag kommer att göra i RS och inte för hand – så jag är ganska säker på att det kommer att ge mig möjligheten att ta mitt bilbyggande till nästa nivå.”, skriver Jon på bloggen.

Galen vardagsbil

Skidstjärnan är en veteran i lyxbilsrallyt Gumball 3000 och känd för sina bilbyggen som är snökamouflagefärgade och försedda med skidbox. Den bil han bygger nu blir hans tredje Lamborghiniskapelse – och räkna med att den kommer att vara rejält effektuppgraderad jämfört med originalet som ”bara” har 610 hästar.

”Målet med den här är att kunna köra en helt galen maskin varje dag”, skriver Olsson.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Jon Olsson