Lyxdäcket kostar mer än en Ferrari

Uppdaterad 2019-07-25 | Publicerad 2016-06-15

Har skrivits in i Guinness rekordbok som världens dyraste.

Här är däcken som kostar mer än en Ferrari.

Z-Tyres specialare är världens dyraste, men trots prislappen på nära fem miljoner kronor – är de redan sålda.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla
här
Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på
Facebook

Att äga en riktig superbil är inte billigt, men för de som har haft utrymme att kasta ut 15-20 miljoner i köpeskilling – brukar plånboksutrymmet vara väl tilltaget.

Aftonbladet Bil har tidigare skrivit om hur dyrt det är att hålla sin superbil i gott skick – och att en uppsättning Michelin-däck för en Bugatti Veyron ligger runt 280 000 kronor.

Rejält utsmyckade

Och för just dessa människor, som inte ser pengar som något hinder, företaget Z Tyre utvecklat sitt nya specialdäck. En modell där en uppsättning kostar motsvarande fem miljoner kronor.

Det är tillräckligt för att de nu ska skrivas in i Guinness rekordbok som världens dyraste.

Men vad är det då som gör gummi-rundlarna så otroligt kostsamma? Jo, företaget har låtit en juvelerare smycka dem med både 24-karats guld samt diamanter.

En hyllning till Dubai

Däcken är redan sålda och enligt företagets chef är de, förutom att de är världens dyraste, även en hyllning till märkets expertis – samt emiratet Dubai.

– Vi vill tacka Dubai och hans höghet Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum för att ha fostrat en så kreativ miljö i Dubai. Det har tillåtit oss att drömma och utveckla världsrekordsidéer, säger vd:n Harjeev Kandhari.

Det är svårt att säga något om däckets våtgrepp, buller och bromssträcka – de lär nog aldrig att vara med i riktiga test. Troligtvis lär de endast visas upp för att blända och skapa avundsjuka hos de som ”bara” köper vanliga sulor. För i ett land där man är villig att betala tiotals miljoner för rätt registreringsskylt, är det här vad som krävs för att sticka ut. Det bästa med det här rekordet är att pengarna från däcken kommer att användas för att ”förbättra utbildning världen över”.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Följ ämnen i artikeln