Officiellt: Här är Opels nya kombi

Motor

Rymligare än V70 – se faktan och bilderna

En ny kombi som ska få folk att välja Opel.

Tillverkarens nya Astra i herrgårds-utförande är rymligare än självaste Volvo V70.

Kan det göra att Opel får upp ångan i Sverige nu?

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Astra är Opels absolut viktigaste modell och nere i Europa är bilen en storsäljare – trots sin ålder.

I höst kommer den nya generationen och i Frankfurt kommer kombi-versionen att få publik premiär. Dock verkar Opel redan nu vilja få lite rubriker och visar upp sin nyhet Astra Sports Tourer.

Lika stor, men rymligare

En trendbrytande sak Opel gjorde med nya generationen av Astran var att göra den mindre än bilen den ersätter. Det gäller förvisso inte kombin – som har exakt samma mått som tidigare. Dock har bilen lite mer ”insida” och i ett pressmeddelande skryter Opel med att bagageutrymmet har ökats med 80 liter. Med sätena nere så ska man få plats med 1 630 liter.

Det är en imponerande siffra som innebär att Astra-kombin är rymligare än en Volvo V70.

Praktisk teknik

Att bilen nu sväljer mer badbollar, hockeytrunkar och barnvagnar än svenskarnas favoritbil nummer ett är en sak, man har även vässat sin Astra med en mängd finesser och teknik.

Bakluckan är elektrisk och går nu att öppna genom att vifta med foten under bakre stötfångaren. Praktiskt när man står med en matkasse och en gråtande unge i famnen.

Vidare så går bilen att få med ”intelligenta” strålkastare som kan ge helljus utan att blända andra trafikanter, vingelvarnare, autobroms, skyltavläsning samt massagesäten.

”Behagliga motorer”

Precis som med vanliga Astran kommer kombin att erbjudas med en rad bensin- och dieselalternativ från 95 upp till 200 hästkrafter. Tillsammans med bilen kommer en 1,6-litersmotor göra premiär. Den levererar 200 hk och 300 Nm. Opel anger i sin information att de tack vare flera ljudtekniska åtgärder pressat ner ljudnivån samt skapat en ”påfallande trevlig ljudkvalitet vid alla hastigheter, motorvarvtal och belastningar”.

Premiär för nya Opel Sports Tourer blir om en vecka, 15 september, i Frankfurt. I vår kommer svenska handlare ha bilen i sina bilhallar.

Aftonbladet Bil

ANNONS EXTERN LÄNK

Se över dina möjligheter till ett lån: Ansök om upp till 600 000 kr utan säkerhet genom Lendo.

Lendo

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor

/

Motor

ÄMNEN I ARTIKELN

Motor

Opel

Bilar

MER OM MIN BIL

Smygpremiär: Här är nya Opel Astra

Opel Astra utsedd till 'Årets bil 2016'

Här är kombin som ger mest för pengarna