VW Passat med 7,3-liters V8 och 900 hk

Av: Erik Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 11 | Foto: Foto: Speedhunters.com

En Volkswagen Passat med 2,0-liters dieselmotor?

Glöm det.

Amerikanen Tanner Foust har klämt ner en 7,3-liters V8:a med 900 hästar i sin ”familjebil”.

Tvåfaldige driftingmästaren Tanner Foust bestämde sig för att återvända till driftingserien Formula D – men han ville göra det på sitt eget vis. Så i stället för att köpa en färdig bil ägnade han hela vintern åt att bygga om en vanlig familjebil till ett 900-hästars driftingmonster. Här är en Volkswagen Passat som du aldrig någonsin sett tidigare!

Top Gear-programledare

41-åriga Tanner Foust är programledare för den amerikanska upplagan av Top Gear och har nått stora framgångar i i såväl rallycross och X Games som i driftingmästerskap tidigare.

Nu när han återvänder till den amerikanska Formula D-serien gör han det med en bakhjulsdriven Volkswagen Passat med en 7,3-liters lustgasbestyckad V8-motor. Motorn som är hämtad från Chevrolet Corvette levererar i sig 700 hästkrafter, och ett lustgaskitt ger ytterligare 200 stycken när Tanner så önskar.

Premiär i helgen

Tillsammans med Stephan Papadakis spenderade Tanner Foust stora delar av vintern åt att helt konvertera den från början framhjulsdrivna familjebilen till en vass vinnarbil. Ut åkte den gamla motorn och in sattes den stora V8:an tillsammans med en fyrväxlad dogbox-växellåda. Chassit har styvats upp och stötdämparna ersatts av specialbyggd fjädring, enligt Speedhunters som följt bygget inför helgens Formula D-premiär i amerikanska Long Beach.

Här i Sverige får vi hålla tillgodo med 240 hästkrafter som mest i nya Passat GTS, men då ur en 2,0-liters dieselmotor. Vilket föredrar du?

Se fler bilder från ombyggnationen hos Speedhunters, obs extern länk.

Se film från provkörningen av den nya monster-Passaten här, obs extern länk.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL