Kungens Mercedes säljs nu på Blocket

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 10

Sugen på en riktigt kunglig bil?

Då ska du slå till på den här gamla Mercedesen – en bil som svenska kungen tidigare rattat.

– Den är väl omhändertagen. Nu vill jag att någon seriös ska ta över den, säger ägaren Petar Sulce till Aftonbladet Bil.

Mercedes 280 S (W116) var den första ”S-klassen” den tyska tillverkaren gjorde, en bil som var revolutionerande för sin tid. Bilen föll kung Carl XVI Gustaf i smaken och 1973 köpte hovstallet in en svart modell.

Nu över 40 år senare är bilen till salu igen.

– När jag köpte den visste jag inte om dess historia. När jag fick höra det trodde jag att det först var skitsnack, men jag kollade upp det med riksarkivet, säger bilens nuvarande ägare Petar Sulce.

Inte haft tid

Petar köpte bilen för att han och hans pappa skulle ha något att meka med, men tyvärr har tiden inte räckt till.

– Farsan har alltid gillat den här modellen och tanken var från början att vi skulle ha något roligt att meka med. Men man är lite för tidsoptimistisk och farsan är lite rörelsehindrad – så det har inte blivit så mycket.

Därför ska nu bilen säljas. Petar säger att priset inte är det viktigaste utan att det mest aktuella är att bilen kommer till rätt person.

– Det är tröttsamt när 18-åringar ringer och frågar om det går att slå på 18-tumsfälgar och sänka bilen. Jag pratade faktiskt med Mertil Mellin på hovstallet och frågade om de var intresserade att ta tillbaka den. Men de ville de inte – så nu hoppas jag på en riktig Mercedes-entusiast. Det är ju ändå en bil med genuin historia, säger Petar.

Priset inte bestämt

Vad prislappen ligger på är svävande. Petar säger att det är svårt att värdera en sådan här bil.

– Ska jag vara ärlig har jag inget satt pris. Bilden jag la upp i annonsen är väldigt dålig, men det spelar ingen roll. Jag tänker att en riktig entusiast inte tittar på bilden utan kommer och kollar på bilen. Den är välbehållen, visst det är lite rost, men jämfört med andra bilar i den här åldern så är den i bra skick.

Läs mer om Mercedesen i Blocket-annonsen Obs extern länk.

Aftonbladet har sökt Hovstallet för en kommentar.

Aftonbladet Bil

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Motor

Bilar

Mercedes