Nekades superbilsköp – stämmer nu märket

En smädelse och ryktesskadande.

Ferrarisamlaren Preston Henn fick inte köpa en LaFerrari-cab.

Det gjorde honom så rasande att han nu stämt märket för förnedringen.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Ferrari har sedan länge haft som policy att enbart låta riktiga ”kännare” få köpa sina toppbilar och kraven för att kvalificera sig som köpare är större än att ha en fet plånbok.

Så ock när tillverkaren nu lanserat och sålt den taklösa versionen av superbilen LaFerrari.

Ett begränsat antal bilar ska byggas och precis som vanligt när den italienska tillverkaren presenterar toppbilar – är modellen slutsåld redan innan den blir allmänt känd. Tråkigt för alla spekulanter som missade möjligheten, men knappast något att göra. Eller?

Välkända Ferrarisamlaren Preston Henn blev av okänd anledning utan ett exemplar – detta trots att han skickat en check på 1 000 000 dollar direkt till Ferrari-ordföranden Sergio Marchionne.

Att nekas rätten att få köpa bilen gjorde Henn så förbannad att han nu stämt Ferrari för förnedringen. Detta för att i den extremt lilla världen av Ferrari-samlare, har hans namn svärtats. Det rapporterar Autoweek.

I sin stämningsansökan skriver Henn: ”Att påstå att Preston Henn inte är kvalificerad att köpa en LaFerrari Spider är osant och skadar Henns rykte samt gör honom till åtlöje och öppnar för respektlöshet och vanrykte bland vänner och affärspartners”.

Den 85-årige Henn anger i sin stämning att han har varit en ”Ferrarista” i 60 år och i hans samling återfinns otroliga rariteter såsom en 275 GTB 6885 Speciale. Så inte nog med nesan att inte få köpa den senaste superbilen, påståendet om att han inte skulle vara en kvalificerad köpare skadat hans rykte – och för det vill Henn ha upprättelse.

Som plåster på såret och för det skadade anseendet kräver Henn ”mer än 75 000 dollar”. Det ska bli intressant att se vad domstolen tycker om det hela.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN