Utmanar med ny prestanda-kombi

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Subaru

En familjekombi med rejäl ”knuff”.

Till sommaren kommer Subaru presentera sin Levorg STI – det japanska svaret på VW Golf R Sportscombi

Framförallt de tyska tillverkarna har visat att det går utmärkt. Att sälja en prestandakombi för de som vill ha sportiga egenskaper utan att tulla på praktiskt utrymme.

Subaru har sedan ett år tillbaka erbjudit modellen Levorg, men denna har jämfört med konkurrenterna varit något effektsvag. Det blir det ändring på snart.

Över 300 hk

Det är med ett par lockbilder som Subaru avslöjar att en Levorg STI är i faggorna. Det kanske inte kommer som en överraskning, tillverkaren har ju visat upp ett prestandakoncept med namnet ”Levorg S” tidigare.

När det gäller motor lär det vara samma tvåliters boxerfyra som sitter i den japanska versionen av WRX STI som tar plats under huven. Det skulle innebära 308 kusar och 420 Nm i vridmoment – tillräckligt för att kunna konkurrera med VW Golf R Sportscombi och Ford Focus ST.

Av bilderna som finns är det svårt att se hur bilen kommer att se ut, men räkna med att det blir en hel del kosmetiska skillnader jämfört med standardvagnen.

Subaru har tidigare avslöjat att en mer kraftfull Levorg ska släppas till sommaren – i japan. Om/när vi får se den här i Sverige återstår att se.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL