Rapport: Apple har problem med sin bil

Det har ryktats länge om Apples kommande bil.

Men det kan vara så att ”Icar” aldrig når produktion.

Det framgår av en ny rapport från New York Times.

De senaste åren har Apples ”Project Titan” varit på mångas läppar.

Efter Teslas snabba framgång och Googles plan på att få fram en självkörande bil verkade det nästan självklart att även Apple skulle ha något på gång.

Själva produkten har spekulerats vara en elbil med självkörande teknologi – liknande det ärkerivalen Google har på gång.

Bilindustrin redo för en ”massiv förändring”

Apple har, sin vana trogen, aldrig bekräftat några som helst bilbyggarambitioner. Men i fjol sa företagets chef, Tim Cook, att bilindustrin är redo för en ”massiv förändring, inte bara en evolutionär förändring”.

Vidare sa Cook att de ville leverera en ”Iphone-upplevelse” till bilvärlden. Uttalande som självklart satte fart på spekulationerna.

Men än har inget kommit och enligt New York Times kan det dröja innan vi får se en Apple-bil.

Enligt tidningens källor har teknikjätten sagt upp flera ”bilarbetare”, skrotat en del av projektet och sägs gör en omstart. En omstart med en strategi som siktar mer på självkörande teknik än att designa en egen bil. Förändringen kan innebära att Apple måste söka någon form av allianspartner för produktionen – en nyhet med tanke på att företaget tidigare alltid ”ägt” hela ledet, från idé till distribution.

Detta samtidig som Uber, Audi, Ford, Volvo och inte minst Google säger att de börjar närma sig produktionsfärdig produkter.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN