Racerbrandt

avErik Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är han tyskt motor-äss

1 av 5

Mikael Persbrandt – Sveriges svar på Steve McQueen?

I ett nytt filmklipp rattar den svenske skådespelaren på kanontid runt racingbanan Nürburgring i Tyskland och kommenterar samtidigt sin insats:

– Hej, vad det går mellan pattar och lår!

I klippet – som finns upplagt i sin helhet på magasinet AutoMotorSports hemsida – kör Mikael Persbrandt sin egen Nissan

GT-R runt den så kallade Nordslingan på 7 minuter och 42 sekunder - en tid som betraktas som mycket bra för en amatörförare. Rekordet med samma bilmodell är endast cirka 40 sekunder snabbare.

”Imponerande”

– Det är imponerande. Han har talang, säger erfarne racerföraren Janne ”Flash” Nilsson.

Han förklarar att vid ett sånt snabbt lopp pendlar hastigheterna mellan 180 och 280 kilometer i timmen. Farter som har stor respekt med sig.

– Det ser ju oerhört enkelt ut ända tills man gör ett misstag och dansar in i räcket. Då ser man hur otroligt fort det går, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Alla får köra

Och den klassiska motorsportbanan Nürburgring har också skördat mer än 200 liv genom åren.

Olyckor och krascher är vanligt förekommande under de tider då allmänheten har tillgång till den 20,6 kilometer långa Nordslingan.

Ett varv kostar 22 euro och officiellt gäller samma trafikregler som i övriga Tyskland. Exempelvis är det förbjudet att passera andra förare på banan på höger sida och polisen övervakar då och då banan med helikopter för att se till att reglerna efterföljs.

Många entusiaster lägger stora pengar på årskort på ”Ringen”.

Kör aggressivt

Och för dem som har råd går det även att få expertcoachning från erfarna racerförare – vilket Mikael Persbrandt enligt uppgift ska ha fått.

Vad tycker du om hans körstil?

– Det är lite Gunvald Larsson över den, tycker jag. Det är pang på, helt enkelt. Han är väldigt aggressiv i sin körstil, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar