Lamborghinis nya premiärvisad

Fyrsitsiga Estoque avtäcktes i Paris

Bit för bit har visats i förväg.

I Paris föll så hela skynket av.

Lamborghinis prestigesedan Estoque hade världspremiär på onsdagen.

Fyrsitsig, enorm och provocerande. Så kan Lamborghinis nya supersedan Estoque beskrivas. Den enligt tillverkarna själva nästan produktionsklara bilen avtäcktes på mässan i Paris.

Fet!

När den väl kommer ut på gatan kommer den definitivt att synas. För den är inte liten. Den långe måste vika sig rejält för att komma in i den 135 cm höga bilen. På vägen tar den upp 515 cm på längden och 199 på bredden. Och då finns det plats för fyra dörrar, fyra säten och 440 liter bagageutrymme.

Formmässigt bär den drag från tidigare modeller. Strålkastarnas uppseendeväckande LED-belysning ger bilens front ett minst sagt eget utseende. Även bakljusen har proppats med LED-teknik.

Flera motoralternativ

Den utställda konceptbilen har fått en likadan V10:a som släktingen Gallardo, placerad precis bakom framaxeln vilket innebär att 560 hästar sliter iväg åket med permanent fyrhjulsdrift.

Lamborghini meddelar att fler motoralternativ kan komma att bli aktuella i framtiden - allt från hybrid-V8:a till V12 TDI. Första Estoque kan rulla ur fabriken under 2010.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN