Audi A6 får ansiktlyft och nya muskler

MOTOR

Kompressormatad V6 med turbo och ny design höstens nyhet

1 av 4

Audi premiärvisar uppgraderade A6 på Paris-salongen i september.

Ny formgivning och ny kompressormatad turbo-6:a väntar köparna i oktober.

Audis A6-serie genomgår en ansiktslyftning till kommande år.

Bilen har fått lite nya detaljer i formgivningen, både invändigt och på utsidan.

Ny front med omgjorda luftintag och nya dimstrålkastare. Dessutom kan man välja till ett xenon-ljuspaket som ger också lysdioder i fronten.

På insidan har instrumenteringen gjorts om lite. Nu finns också ljud- och navigeringssystemet MMI som tillval (samma som i monsterkombin RS6). 40 GB håddisk, sjutumsskärm med förbättrad grafik ska garantera smidig lagring av musik och adresser. Navigeringen och diggandet lär gå som en dans.

V6:a med 290 hästar

En av nyheterna är också den är kompressormatade och urstarka turbomotorn V6:an 3.0 TFSI med en effekt på 290 hästkrafter och ett vrid på 420 Nm. Noll till hundra lär gå på 5,9 sekunder och toppfarten begränsas till 250 km/h. Törsten uppges till 0,95 liter/mil.

För övrig finns bensinmotorn 2.0 TFSI på 170 hk kvar i programmet. Vassaste motorn är en V8 på 4,2 liter och 350 hästar.

På dieselsidan kommer att finnas två versioner av 2.0 TDI - 136 och 170 hästar.

Plånboksvänlig snåldiesel

I modellprogrammet finns också en snåldiesel på 136 hästar som inte ska dra mer än 0,53 liter/mil. Den mindre dieseln passar utmärkt för den som vill tänka snålt och grönt. Enligt uppgift bränner den bara 0,53 liter/mil och CO-utsläppen hamnar på 139 gram per 100 km.

Fyrhjulsdrift finns som tillval på alla motorer från 190 hästkrafter.

Den nya Audi A6 ska finnas hos bilhandlarn från och med oktober månad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar