Limousinen för Långa Farbrorn

MOTOR

Mercedes E-klass nu med sex dörrar

1 av 4

Att den kinesiska marknaden blir allt viktigare går inte att förneka.

Att kineserna även gillar långa bilar är inte okänt det heller.

Så pass mycket att tyska företaget Binz valde att sträcka ut en E-klass med ytterliggare 111 centimeter.

Tillägget L på bilmodeller står i de flesta fall för att det är en längre version av modellen. Volvo S80, BMW 5-serie och Mercedes E-klass har alla presenterats på den kinesiska bilmarknaden i längre utföranden. Men dessa bleknar i jämförelse med vad Binz nu presenterat.

Det fristående tyska företaget har specialiserat sig på att bygga om Mercedesbilar. Bland annat bygger de ambulanser, brandbilar samt limousiner och alla byggen är godkända av Mercedes. Det är även företagets senaste kreation Binz E-klasse Limousine – en nästan sex meter lång E-klass.

111 cm längre

Med sina 598 centimeter mäter Binz-bilen 111 cm mer än originalet vilket självklart innebär att det finns ordentlig med benutrymme inne i bilen. För att det ska bli en teknisk möjlighet har de tyska bilbyggarna bytt ut B-stolpen mot två och emellan dem återfinns ett ytterliggare dörrpar för enklare insteg.

Som grund har limousinen tre stolsrader, men det är inga problem för den som öppnar plånboken att ändra detta. Alternativ är att vända mitt-raden så att alla i bakutrymmet kan se varandra – eller varför inte lyxa till det rejält och helt kasta ut de extra sätena. När det kommer till alternativ och tillval finns det i stort sett inga gränser för vilken standard man vill ha interiört. Och för de som är extra rädda om skinnet går bilen att få i olika grader av bepansring.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar