BMW ändrar fokus ska satsa på eldrift

MOTOR

Framtiden är mer av i3 och handlar mindre om M3

1 av 4

Ny teknologi och nya utmanare har fått BMW att tänka om.

Istället för att satsa på traditionella kraftfulla lyxbilar, ska man fokusera på eldrift och självkörande bilar.

– Vi tar BMW-gruppen in i en ny era, säger Harald Krüger, chef för BMW.

BMW som just nu firar ett sekel  är en hundraåring i förändring.

Framväxten av nya utmanare och rivaler har gjort att de gamla strategierna och ”adelsmärkena” måste arbetas om. Att satsa på bilar som attraherar konventionella bilköpare räcker inte längre. Det rapporterar Reuters.

– Vi måste utnyttja innovativa teknologier, uppkopplingsmöjligheter och utsläppsfri mobilitet. Allt detta måste industrialiseras på ett hållbart sätt – vilket i sig är ytterligare en stor utmaning, sa Harald Krüger, chef för BMW, vid ett pressframträdande.

Elektrisk flaggskeppsmodell

Som en del i den nya strategin kommer BMW att lansera en självkörande elektrisk bil som komplement till 7-serien. Bilen som ska rullas ut i början av 20-talet ska visa företagets framtidsvision – och det är en vision som står i bjärt kontrast till den körglädje som BMW länge stått för. Dock kommer vi i väntan på detta få se en hel del traditionella bilar rulla ut. Bland annat fler prestandamodeller samt en ny suvmodell X7. Och det är dessa bilar som ska ge plånboksutrymme till framtidssatsningarna.

– Vi drar fördel av tillväxtpotentialen i segmenten med hög marginal. Evolutionen kommer att fortsätta bekosta revolutionen, sa Krüger.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

BMW

Elbilar

Bilar