'April, april' – här är de bästa bilskämten

avFelix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

I dag är det den första april – och den dagen lustigkurrar drar folk vid nästan.
Nu har vi samlat vad biltillverkarna hade för skämt.

Kanske något du gått på?

Glöm inte att kolla in bildspelet ovan

✓ Mini med Lambo-dörrar

BMW-ägda Mini har länge profilerat sig som ett märke som sticker ut. Och genom att ge sina köpare möjligheten att köpa så kallade ”scissor doors” vill de ytterligare bygga på imagen om individanpassade bilar.

Dessutom ska det göra att man kan parkera i tightare p-rutor.

✓ Mini för hipsters

Spännande dörrlösningar var inte det enda som Mini hade på lut denna luriga dag. De ”lanserar” även en ny version för alla världens hipsters.

Bilen som sådan är en ”fixie” med en växel framåt och en bakåt. Därtill så har den Instagramfiltrerande fönster, stentvättad jeansklädsel, lite ”skogshuggarrutor” i lacken samt en äkta dubbelkassettspelare… mmm mumma.

✓ Skoda hund-paraply

När Skoda rykte en sida ur Rolls-Royce bok och lanserade sin Superb med inbyggt paraply i dörren var det innovativt. Den uppdaterade versionen av modellen har numera även denna finess på båda sidor. Och om man inte var lite kritiskt lagd kanske man även hade gått på det här. Ett specialparaply designat för fyrfotade passagerare. Om man inte genomskådat bluffen redan där lär man göra det när man läser produktbeskrivningen. Paraplyet är gjort i lättviktsmaterialet ”unobtainium”.

Därtill har man testet produkten genom att ”samla stora mängder brittiskt regn” och i studio strila detta över paraplyet.

✓ Lexus V-LCRO

Tycker du att det är jobbigt att behöva spänna fast dig när du är i bilen. Lugn bara, Lexus har löst problemet med sitt system kallat V-LCRO. Detta ska sammanfoga förare och maskin rent fysiskt. V-LCRO är självklart en lustifikation på ”velcro” som betyder kardborrband på engelska. Men kul tanke (här går det att se en video med skämtet OBS extern länkt)

✓ Opel/Vauxhalls uppdragbara bil

Inte bara utsläppsfri, utan helt utan några ”bränslekostnader” över huvud taget. Det enda som krävs är lite gammalt hederligt handarbete. Vauxhall/Opels Adam C är värdens första ”kinitiska” bil och om du bara skruvar upp tillräckligt mycket, 15 minmuter för full laddning, så ska man kunna njuta av upp till 20 mils färd innan det är dags att upprepa manövern. Dessutom finns det en hälsoeffekt, tydligen ska det gå åt 400 kalorier under uppdragningsarbetet…

✓ Honda emoji-regplåtar

Trött på bara lite siffor och bosktäver på regplåten. Du är inte ensam. Enligt en ”undersökning” Honda gjort är hela 96 procent av personer under 30 år inne på samma spår. De skulle föredra emojis istället för den alfanumeriska uppsättningen vi har i dag.

Det finns säkert många fler... dela gärna med er i kommentarsfältet (även gamla godingar som M3 pickisen finns ju...)

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Lexus

Skoda