Här är stjärnornas privata drömbilar

Han köpte värsta konkurrentens superbil – för 12 miljoner kronor.

När Formula Freak avslöjar F1-stjärnornas privata garage öppnar sig imponerande bilsamlingar – och en hel del oheliga allianser.

Det är sajten Formula Freak som har sammanställt vad Formel 1-stjärnorna rattar till vardags, när de kör på vägarna utanför racingbanorna. Många har sponsorbilar från företaget de är anställda av – men det finns också en hel del riktiga entusiastbilar i samlingarna.

Lewis Hamilton

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton verkar ha en ordentlig fäbless för rejäla V12-motorer – och för att fira sin senaste seger i årets premiärlopp gav han bort minst tolv miljoner kronor till värsta konkurrenten Ferrari. I gengäld ska Lewis fått en 963 hästkrafter stark LaFerrari. Det placerar honom i samma klubb som självaste Per Gessle!

Den nya LaFerrarin hamnar i garaget bredvid en lila manuellt växlad Pagani Zonda 760LH, och just det, de två sista bokstäverna står för Lewis Hamilton. Zonda är en närmast ökänd vagn i klass med svenska Koenigsegg – och ur den 7,3 liter stora V12:an hämtas 760 hästkrafter. Förutom Paganin har Lewis också en Mercedes SL 65 AMG Black Series och en SLS AMG Black Series.

Lewis rattar också två äldre bilar. En legendarisk AC Cobra och en nybyggd version av tuffa Shelby GT500.

Sebastian Vettel

Fyrfaldig världsmästare och Ferrari-förare till yrket – men i garaget är det spridda skurar. Allt från en Mercedes SL 65 AMG Black Series med 661 hästkrafter till en äldre BMW X5, en Volkswagen Transporter och så klart, sponsorbilen från Infiniti.

Jenson Button

Britten Jenson Button blev världsmästare 2009 och kör i år McLaren med Honda-motorer, men eftersom teamet tidigare haft Mercedes som motorleverantörer har Button självklart en Mercedes i stallet. Och inte vilken som helst, utan en specialversion av C-klass kallad C63 DR520 kombi. En vässad version av AMG-bilen med 520 hästar.

Naturligtvis kör han också en McLaren, närmare bestämt en MP4-12C Spider – och under rejshelgerna ser Rolls-Royce till att förse honom med en bil ur modellprogrammet.

Enligt Formula Freaks äger han dessutom bilen som gjorde honom till världsmästare 2009 – Brawn GP01.

Felipe Massa

Brasilianaren Felipe har en bil för varje kontinent. I Europa och Monaco finns hans rejäla Mercedes suv ML63 AMG – och hemma i Brasilien rattar han en Mercedes E63 AMG. Båda med turboladdad 5,5-liters V8:a och 557 hästkrafter. Men. Det är inte allt. Felipe har också köpt en LaFerrari, superhybriden med 963 hästkrafter.

Fernando Alonso

Efter att ha kört för Ferrari under många år har Fernando samlat på sig en imponerande samling från den italienska bilkoncernen Fiat. Redan 2010 fick Alonso en Ferrari 458 som snart därpå kompletterades av en Maserati GranCabrio, en Jeep Grand Cherokee SRT och en Fiat Abarth 500.

Huruvida han fått en ny McLaren av årets team är inte bekräftat, men det är tämligen sannolikt.

Nico Rosberg

Som tysk förare i det framgångsrika Mercedes F1-teamet gäller det att man också har ett väl utvalt garage. Rosberg har en rejäl SLS AMG Roadster som passar perfekt för Monaco där han är bosatt. Och när han är ute på roadtrip soliga dagar rattar han en klassisk Mercedes 280 SL Pagoda från 1970.

Kimi Räikkönen

Denna excentriske finländare blev världsmästare 2007 och har sedan dess såväl bytt stall som testat på en säsong i rally-VM. Under de första åren han körde för Ferrari ägde han en legendarisk Enzo, men den sålde han efter att ha fått sparken. Under de efterföljande Lotus-åren körde han en Exige, som han nu gjort sig av med. Frågan är om han köpt en ny Ferrari nu, men vi vet inte. Däremot uppger Forumla Freaks att han kör en chopper-motorcykel.

Marcus Ericsson

Vad vårt svenska Formel 1-hopp rattar till vardags är inte helt officiellt. Förra året när han körde för Caterham som använde sig av Renaults F1-motorer fick han passande nog en 200-hästars Renault Clio R.S. Om han fått en tjänstebil i år är det däremot inte sagt något om. 

Källa: Formula Freaks.

Publisert: