Här kan du jämföra privatleasade bilar

På den nya jämförelsesajten ska det bli enkelt att jämföra privatleasingbilar med varandra.
På den nya jämförelsesajten ska det bli enkelt att jämföra privatleasingbilar med varandra.

Nu ska det bli enklare att jämföra kostnaden för privatleasing.
Flera sajter har lanserats inom ett halvår:
– Det är en djungel för kunderna att söka upp en bil i dag. Hos oss jämförs äpplen med äpplen, säger Filip Samuelsson, vd på biloffert.se.

Under förra året ökade andelen leasade privatregisterade bilar från 17 procent till 29 procent.

Nyligen lanserades sajterna jamforleasing.se, biloffert.se och billigastleasing.se för att underlätta för intresserade spekulanter att jämföra återförsäljarnas erbjudanden på lika villkor.

– Det är en djungel för kunderna att söka upp en bil i dag. Antingen gör man på det gamla hederliga sättet att man åker runt bland bilförsäljare och begär offerter eller så går man in på deras hemsidor. Det som är svårt är att alla bilåterförsäljare annonserar på olika sätt. Vissa på inropningspris, vissa med eller utan försäkring. De har alla olika ingång och det är svårt att få en generell bild, säger Filip Samuelsson, vd på biloffert.se

Tydligt vad som ingår

På de nya jämförelsesajterna ska privatleasingbilarna visa samma parametrar.

– Vi jämför äpplen med äpplen och har tagit in de populäraste bilmärkena och modellerna. Istället för att surfa runt kan man söka på sin månadsbudget, vad för typ av bil man vill ha och jämföra bilmärken och modeller. Man kan ställa upp olika avtal och modeller mot varandra, säger Samuelsson.

I sökresultatet blir det sen transparent vad som ingår i erbjudandet och inte. För samma pris kan det ingå försäkring i det ena erbjudandet medan du i det andra får stå för det själv.

– Upplägget är att göra så lätt som möjligt för konsumenten. Man ska kunna söka upp vad man är intresserad av. Men det är inte alltid man vet vad det är men däremot hur mycket man vill att det ska kosta. Då får man upp erbjudanden som uppfyller det, säger Henrik Jarnhus, vd.

Valt ut återförsäljare

Biloffert.se har valt att samarbeta med tio återförsäljare som säljer de populäraste bilmärkena, baserat på Vroom Privatleasingsrapporten. I topp ligger Volkswagen och Volvo.

– Vi sätter förutsättningarna och begär in priser av de kriterier som vi vill ha med i alla annonser så det passar kundens behov, säger Samuelsson.

På sikt hoppas företaget kunna utvidga sajten till att gälla alla återförsäljare. Billigastleasing.se däremot har valt att ha med alla bilmärken och uppger att deras sajt visar alla erbjudanden i Sverige.

– Vi har inte alla bilhandlare anslutna men visar ändå modell, märke och priset. Vi har dock inte tillgång till avtalsinnehållet hos icka anslutna bilhandlare, säger Henrik Jarnhus.

Det går dock inte att köpa en bil via sajterna utan de förmedlar endast en vidarekontakt med återförsäljaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln