James Bonds ubåt till salu

Av: 

Olof Adlercreutz

Bilar

En av filmhistoriens mest klassiska bilar är nu till salu. I september kommer James Bonds ubåts-Lotus gå under klubban till högstbjudande på RM Auctions.

Går du i köptankar för båt eller bil? Då kanske det är läge att titta på RM Auctions. Där kan man snart lägga ett bud på den Lotus Esprit Series I som upptäcktes efter att ha stått övergiven i ett förråd i tio år.

Enligt auktionsföretaget RM Auctions är bilen en helt fungerande ubåt som specialtillverkades till Bond-filmen Älskade Spion 1977. Dock inte med vattentät kupé som i själva filmen. Vid rodret satt tidigare Navy Seals-dykaren Don Griffin som manövrerade farkosten med hjälp av propellrar och styrmekanismer. Kostnaden för ubåten ska ha varit drygt 500 000 dollar i dagens penningvärde, eller drygt 3,3 miljoner kronor.

Ägarna dök inte upp

Efter inspelningarna magasinerades ubåtsversionen av Lotusen i ett förråd i New York. Där fick den stå i lite mer än tio år, men när det var dags att förnya hyreskontraktet verkade ägarna ha gått under ytan.

Utan betalande hyresgäster slumpades förrådet ut 1989 utan att någon fått se vad som dolde sig under skynket.

Väntas gå för miljonbelopp

Paret som vann budgivningen uppges att helt ovetandes om filmbilen ha gett en blygsam summa för innehållet i förrådet, som nu väntas gå för miljonbelopp.

Tidigare har en annan gammal Bond-bil, Sean Connerys Aston Martin DB5 – den med katapultstolen – sålts för motsvarande 29,5 miljoner kronor på en auktion 2010.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel Sport & Casino AB

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar