Nya S60 vann "Årets bil" i Mellanöstern

Publicerad:

Volvo prisades under Middle East Motor Awards (MEMA) i Förenade Arabemiraten.

S60-modellen tog hem den mest eftertraktade titeln ”Car of the Year”.

Den andra upplagan av MEMA, Middle East Motor Awards, arrangerades i Sharjah i Förenade Arabemiraten. Det mest prestigefyllda priset, Årets bil, vanns av Volvo S60. Utmärkelsen väger tungt i regionen. Under åtta månader har en internationell jury utvärderat de bästa bilarna i en rad klasser – Volvos nya sedan var dock bäst bland all världens biltillverkare.

Prestigefyllt pris 

– MEMA är det mest eftertraktade och prestigefyllda priset i Mellanöstern. Det är också det mest trovärdiga priset i sitt slag, bedömt av 19 högt eftertraktade motorexperter från tio länder – inkluderande Libanon, Oman, Jordanien, Egypten, Bahrain, Syrien, Qatar, Kuwait, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. Det är det ultimata erkännandet för fordon i olika kategorier, säger prisutdelaren Salif Mohammed Al Midfa, chef för Expo Centre Sharjah, till Khaleejtimes.

Bygg din egen Volvo på några minuter.

Hertz valde Volvo S60

Med kombinationen av körglädje och hög säkerhet har nya Volvo S60 gjort ett stort intryck i det biläskande Mellanöstern. Tidigare i år har Hertz i Förenade Arabemiraten valt att ta in Volvo S60 i sitt utbud. Bilolyckor har varit den näst vanligaste dödsorsaken i landet.

Efter att ha konsulterat experter inom trafiksäkerhet valde Hertz den modell som experterna ansåg vara en av de säkraste – och samtidigt en av de roligaste bilarna att köra. S60-bilarna av är av modellår 2012 och är bland annat utrustade med City Safety som standard.

En positiv trend

I Förenade Arabemiraten har man nu lyckats vända olyckssiffrorna.

– Vi vill vara med och säkerställa att den positiva trenden fortsätter. Vi kan bidra till detta genom att ta in fler fordon med den främsta säkerhetstekniken. Det här är en del i vår pågående policy som stödjer ansträngningarna för att minska antalet olyckor, säger Nigel Johnson, chef på Hertz UAE.

Bromsar automatiskt

Volvo City Safety bromsar automatiskt om föraren inte reagerar i tid när fordonet framför saktar in eller stannar i långsam stadstrafik. Bilarna är även utrustade med BLIS, ”Blind Spot Information System”. Systemet kan upptäcka fordon i ”döda vinkeln” på båda sidor om bilen. Sensorer installerade i sidospeglarna känner av vägbanan och varnar föraren.

Volvo

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN