Ferrari ska överraska i Genéve

MOTOR

Luca Cordero di Montezemolo, ordförande för Ferrari, har avslöjat att den italienska sportbilstillverkaren kommer att ta med något ”annorlunda” till 2011 års upplaga av Genévesalongen.

Uttalandet har satt igång en rad spekulationer och de flesta pekar mot att Ferrari ska visa upp ersättaren till sin 612 Scaglietti.

Ferrari 612 Scaglietti introducerades 2004 och är den äldsta hästen i sportbilstillverkares stall. Därför är det naturligt att det är Scagliettin som ska ersättas.

Enligt tyska AutoGespot är ersättarens interna kodnamn F151 och bilen kommer att vara en designkombination av Ferraris senare modeller.

V 12 med hybrid

Enligt den tyska sajten ska ersättaren till 612:an hämta former till fronten från 458 Italia och bakdelen ska lika 599 Fiorano.

Än intressantare blir modellen om man blandar in drivlinan från 599 HY-KERS som visades tidigare i år. Den drivlinan bestod av en V12 på 55 hästar som kombinerats med en 100 hästars elmotor.

Att det är en V12 med hybrid som kommer att visas är inte officiellt – men vid flertalet tillfällen har di Montezemolo sagt att hybrid-drift kommer att ”rädda” V12:an.

Sju år sedan premiären

När 612 Scaglietti visades på Detroitsalongen för snart sju år sedan var modellen ett stort steg för Ferrari. Bilen hade ett space-frame chassi och kaross i aluminium – vilket var första gången på en Ferrari med 12 cylindrar.

Scagliettin var ritad av italienska Pininfarina och designen skulle ”personifiera” dynamik och elegans.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Ferrari