Lyxmärkets ursäkt: ”Suv eller konkurs”

En suv för att överleva.

Enligt märkeschefen behöver Aston Martin en crossover för att undvika konkurs.

– Det är enkelt, vad vill du ha: Ett Aston Martin som går i konkurs eller en crossover i modellprogrammet, säger Andy Palmer i en intervju med Car.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

När andra tillverkare började prata om suvar, fnös Aston Martin.

Den klassiska lyxbilstillverakren avfärdade snacket om att crossovers är framtiden och lovade att fortsätta med rena sport- och lyxbilar.

Men det var då. Nu är det annat ljud i skällan. Och Aston Martin har dukat under för ”trycket”.

Det var i maj som Aston Martin bekräftade att konceptbilen DBX, en crossover, kommer att sättas i serieproduktion, men nu berättar Aston Martin-chefen Andy Palmer största anledningen varför de väljer att bygga bilen.

I en intervju med Car Magazine avslöjar Andy att märket blivit tvungna till att lansera en suv med hög försäljningsmarginal – för att kunna överleva.

Vill locka nya kunder

Den nya crossovermodellen DBX kommer inte att bli någon rymlig sak för stora familjer, utan istället blir det mer av en ”coupéaktig” modell som ska locka nya kunder till märket.

– Aston Martin ska utveckla viktiga nya lyxbilsmodeller som ska driva företagets framtid under dess strategiska affärsplan. Som en del av den planen ska företaget expandera till lyx-GT-crossover-marknaden med introduktionen av en ny modell baserad på DBX-konceptet, skrev märket i ett pressmeddelande.

”Möjligt för oss att överleva”

Den brittiska tillverkaren har varit bankrutt hela sju gånger och alla gånger har man klarat sig och överlevt de ekonomiska kriserna. Dock är det inte en upplevelse Aston Martin vill gå igenom igen.

– Det är enkelt – vad vill du ha: ett Aston Martin som går i konkurs eller en crossover i modellprogrammet? Så enkelt är det. Det finns faktiskt väldigt många kunder runt om i världen som skulle älska en Aston Martin-crossover. Om du är en renodlad märkesentusiast kan du se det som en 'pengalåda' som låter oss göra nästa Vulcan. Men det är mer fundamentalt än så. Den kommer göra det möjligt för oss att överleva. Om den gör det, kan jag leva med kommentarerna på Twitter, säger Andy Palmer.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN