Tvätta och städa bilen – här är prylarna du behöver

Av: 

Ida Gustafsson

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Städa bilen och gör den skinande ren på in- och utsidan.

Här listar vi prylarna som gör stor skillnad.

Att hålla bilen i ett gott skick handlar inte bara om att ha koll på oljan, att den klarar besiktningen eller att byta ut trasiga reservdelar. Och hålla den ren och snygg. Vilket förstås kan vara en utmaning om man bor på landet och har grusvägar hem, men att ge sin bil lite tid och kärlek då och då är aldrig fel – särskilt inte om man tänker sälja bilen vidare någon gång i framtiden.

Avfettning

Med en riktigt bra avfettningsprodukt blir du kvitt den allra värsta smutsen som tjära och olja och är ett bra första steg att använda innan bilschampot. Superavfettning från Turtle på praktisk sprayflaska är högkoncentrerat avfettningsmedel. Använder du avfettande produkter rekommenderas det att du gör det i en gör det själv-hall med oljeavskiljare och reningsverk. Läs mer och köp här.

Tvättkit

I det här prisvärda kittet kommer du snabbt igång med städningen av bilen. Kittet består av en stor tvättsvamp, en tvättborste för lättmetallfälgar, en torkhandduk, en poleringsplatta samt en mikrofiberduk för interiör och fönsterputs. Läs mer och köp här!

Tvättborste

Mjuk tvättborste med teleskophandtag och snabbkopplinganslutning för vattenslang och enkel av/på-knapp. Läs mer och köp den hos Autoexperten.

Dammsugarborste med tunna rör

Dammsugarmunstycke med 30 tunna plaströr som gör att du enkelt kommer åt att dammsuga under bilstolar, kring instrumentpanelen och mellan säten. Munstycket passar de flesta runda dammsugarrör. Läs mer och köp hos smartasaker.se!

Interiörtvätt

Skumschampo från Turtle som rengör och tar bort fläckar på bilklädslar, mattor, dörrsidor av textil m m. Kan användas på de flesta material som tål vatten. Läs mer och köp det hos Skruvat.se.

Våtservetter för städning

Våtservetter från Armor All som snabbt och enkelt rengör alla ytor av plast, vinyl, gummi, lacker och textilier. Perfekt att använda på fläckar på bilsätena. Läs mer och köp här hos skruvat.

Domkraft

Spara pengar och byt däcken själv. Garagedomkraft från skruvat.se som kan lyfta upp emot 2 ton. Säljs just nu till 20 % rabatt, läs mer och köp här.

Hjulmutternyckel

Teleskopisk 1/2" hjulmutternyckel med vändbara 6-kantshylsor, 17/19 och 21/22mm. Skaftet kan dras ut till max längd 55 cm. Läs mer och köp hos Autoexperten.

Behöver du nya sommardäck, köp nya hos Däckonline, klicka här för att läsa mer.

Däckpåsar

Smart däckpåse med tydlig märkning var däcken har suttit. Påsarna passar 17"-20"-däck och har ett praktiskt fack för enkel förvaring av bultarna. Läs mer och köp här.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor. Gör det bara.

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu


Publisert:

LÄS VIDARE

Husvagnarna du ska välja – och undvika

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

MER OM MIN BIL

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

5 tips – så sänker du dina bilkostnader

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

7 tips för att sänka bilkostnaderna i sommar

Husvagnarna du ska välja – och undvika