Saab bekräftar samarbete – ska bygga småbil

MOTOR

Victor Muller vill bygga en ny 9-2

Foto: Saab-ägaren Spykers vd, Victor Muller, vill att Saab ska bygga en småbil och har inlett samtal med andra biltillverkare om ett sammarbete.

Victor Muller, den energiske vd:n för Spyker, har nu bekräftat att Saab/Spyker befinner sig i diskussion med andra tillverkare om delad teknologi i utvecklingen av en ny småbils-plattform.

Den nya plattformen är tänkt att användas som bas till en ny mini-Saab – en tänkt arvtagare till den klassiska Saabmodellen 92. Detta sa Muller till nyhetsbyrån Bloomberg. Spyker-chefen berättade inte vilka tillverkare som var aktuella för samarbetet eller vilka aktörer som var med i förhandlingarna.

Det som Victor Muller dock sa, var att den nya mini-Saaben ska ha samma droppformade design som föregångsbilen.

”Diskussioner förs”

”Diskussioner förs för tillfället [med andra tillverkare], det kommer att ligga på mitt fat de närmaste 100 dagarna”, sa han till nyhetsbyrån.

Den hollåndske företagschefen har tidigare sagt att han älskar formerna på Saab 92 och att han ständigt har med sig bilder och de senaste renderingarna på ”projekt 92” på resor. Om det blir så att Saab lyckas få till ett samarbete återstår att se.

Bytbil.com

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar