Nya Audi A6 får lastlucka

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: AUDI

Bilar

Inom några månader ska nya Audi A6 finnas även med lastlucka.

Nya A6-kombin Avant är en stor bil, nästan fem meter lång och hela 186 cm bred.

Ny bil. Lastutrymmet har ökat med 110 liter jämfört med dagens modell - under insynsskyddet finns nu plats för 565 liter. Ett nytt system med skenor i golvet ger större flexibilitet för lastning och säkring av lasten.

Systemet med fästskenor går även att bygga ut med en teleskopisk avdelare som kan användas i båda skenorna för att dela upp lastutrymmet diagonalt eller tvärskepps. Ett fästsystem för cyklar finns som tillval. Bagagerumsgolvet kan fällas upp och fixeras i olika lägen, vilket gör att man kan utnyttja det undre lastutrymmet för smutsiga skor och pjäxor. Nät som lastförskjutningsskydd är standard.

Utbudet av motorer är rejält och alla uppfyller svensk miljöklass 2005. Fyra V6-motorer, två bensin och två diesel, på 177-255 hästkrafter och en V8-motor på 335 hästar. Fyrhjulsdriften Quattro kommer enligt Audi finnas som tillval till samtliga - men ännu ett drygt halvår efter lanseringen av den vanliga fyradörrars sedan-modellen finns inte fyrhjulsdrift att få till populära 2,4-litersmotorn.

Som standard finns antispinn- och antisladdsystem samt också start-i-backe-hjälp. Audis stora kombi fortsätter också trenden att ta bort reservhjulet och ersätta det med en däcklagningssats. I övrigt är standardutrustningen hygglig även på kombin med minsta motorn, exempelvis regnsensor, tvåzons klimatanläggning, manövreringssystemet MMI med monokrom bildskärm.

Baspriset för kombin är ännu ej satt - men kommer inte att ligga under 300 000-gränsen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN