Green Hornets värsting The Black Beauty

Av: 

Dino Stén

Bilar

En superbil med sting

En riktig brottsbekämpare har ett schysst åk.

Batman har flera.

Näste hjälte i raden att visa vad han har i garaget är The Green Hornet.

Ännu en film baserad på storyn om en hjälte som slåss mot skurkar har haft premiär. Från och med i går kör The Green Hornet sin värsting The Black Beauty på svenska biografer. Därmed har den svenska publiken fått ännu en superbil att hålla reda på.

Britt Reid är en förläggare som med ärvda pengar och sin tidning som propagandamaskin kämpar mot brottsligheten. Nattetid byter han skepnad till The Green Hornet och med sin medhjälpare Kato och värstingbilen kallad The Black Beauty slåss han mot skurkar.

Karaktären skapades redan 1936 för en radioshow i USA. På 1940-talet dök han upp i några kortfilmer. Åren 1966-1967 gick Green Hornet som tv-serie i USA, med en då helt okänd stridsmaskin vid namn Bruce Lee som i rollen som Kato. Det var också då Green Hornet fick sin värstingbil.

Bildernas Black Beauty är en av de två bilar som användes i tv-serien. Bilen bygger på 1965 års Imperial, Chryslers dåvarande premiummärke, och har modifierats en aning. Det förlängda vinyltaket ger bilen en limo-utseende och under skalet finns massor av dåtidens hi-tech.

I fronten finns bla raketer och knockoutgas. Strålkastarna kunde slå om till grönt ljus som gav Kato exeptionellt mörkerseende.

Där bak har bilen ännu fler raketer och utkastare för olja eller rök mot efterföljande bilar. För att sopa igen spåren efter sig är bilen också utrustad med borstar bakom bakhjulen som, ja, sopar igen spåren.

Bilen har också flera olika system för att spåra andra fordon eller personer.

Allt tekniskt lull-lull styrs från flera paneler med löjligt många knappar.

Den som vill se superbilen från 1966 bör åka till The Petersen Museum i Los Angeles.

I går fredag gick actionfilmen The Green Hornet upp på de svenska biograferna – 44 år efter tv-serien i USA. Och givetvis har den den svarta skönheten i filmen uppdaterats en hel del. Mer muskler, bättre raketer och fetare kulsprutor. Kraftpaketet drivs av en V8 på 507 hästar. Huven döljer inte enbart motorn. Under plåten finns också två kulsprutor som kan fällas upp. Bakom grillen finns en endastare som slunga flera meter långa lågor.

Bakdörrarna är av självmordstyp och har skjutvapen inbyggda i dörren. I bakluckan finns ytterligare en kulspruta. Både fram- och bak finns Stinger-missiler dolda under luckor, totalt 12 stycken.  

Till den nya filmen användes hela 29 stycken (!) likadana bilar för olika sekvenser.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor. Gör det bara.

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar