Mätarna satsar på XC70

Publicerad:
Uppdaterad:

Under åren har deras Volvobilar rullat 50 000 mil – nu har 2 Mätare fått den senaste versionen av XC70 D5.

Jakten på gömda ledningar sker ofta i tuff terräng och de fyrhjulsdrivna bilarna är ett viktigt verktyg för kollegorna.

Den är driftsäker med hög säkerhet och en väldigt hög åkkomfort, säger Benny Glansk.

Nu har 2 Mätare Lindh & Glansk fått sina nya Volvo XC70 D5. Uppdateringen har inneburit många trevliga överraskningar. De två kollegorna har bland annat märkt att de nya bilarna drar mindre bränsle, detta trots att den senaste versionen har fått 30 fler hästkrafter.

Denna gång har P-O Lindh och Benny Glansk valt till en hel del utrustning – bland annat Adaptive Cruise Control. Systemet gör att Volvon automatiskt håller ett förutbestämt avstånd till framförvarande bil – även om trafiken saktar in.

– Det fungerar väldigt bra, både på landsväg och i stan, säger Benny Glansk.

Däckbyte, bärgning, flyg och boende. Så får du kostnadsfri hjälp dygnet runt.

Skapar digitala kartor

De två Mariestadsborna arbetar med ”geodetisk inmätning och utsättning”, bland annat för Telenor, Fortum, Vattenfall, Eon och Telia. Mätarnas uppdrag är att skapa digitala kartor över ledningar, bredband och elkablar. I sitt arbete använder de mätutrustning som lokaliserar kablar i marken, samt en unik super-gps med en felmarginal på 1,5 centimeter. Ett annat viktigt arbetsredskap är deras Volvobilar.

– Det är en säker, praktisk och robust bil som passar för vårt arbete, säger P-O Lindh.

Nyttiga säkerhetssystem

Kollegorna tillbringar mycket tid på vägarna. Deras tidigare Volvobilar har rullat 50 000 mil och på sju veckor har de nya exemplaren hunnit gå 700 mil. Mätarna har redan haft nytta av säkerhetssystemen som varnar för bilar i döda vinkeln, som varnar trötta förare – och larmar om en linje korsas utan att man ger tecken. Utöver säkerhetsutrustningen har P-O och Benny valt till Volvos Premium Sound.

– Vi gillar båda musik och Volvos anläggning ger ett väldigt klart, fint ljud – samtidigt som sub-woofern ger ett bra tryck. Ett annat tillval som vi verkligen har haft nytta av är att vi kan öppna bagageluckan med fjärrkontroll. Det är jättebra när man kommer över ett lerigt gärde med händerna fulla. Vi har väldigt mycket dyr utrustning och det är verkligen skönt att inte behöva ställa ner den på backen, säger Benny Glansk.

Mäter i tuff terräng 

Kollegorna täcker ett stort område som omfattar Örebro i Norr, Dalsland, Värmland, samt Västkusten ner till Göteborg. Arbetet rullar på även vintertid och många gånger görs mätningar i tuff terräng.

– Vi arbetar vid vägbyggen så fyrhjulsdriften och en hög markfrigång är viktiga faktorer för att ta sig fram. Tillsammans med krockkuddar, sidokuddar och krockgardiner bidrar fyrhjulsdriften till en hög säkerhet – speciellt vintertid, säger Benny Glansk.

Med bilen som arbetsplats blir åkkomforten extra viktig.

– Åkkomforten är ju fenomenal. Vi åker väldigt mycket och vi kan inte tänka oss någon annan bil. Man sitter enormt skönt, speciellt i framsätet. Vi är 50 år fyllda och behöver inte vika ihop oss som en krycka. Man kan gå ur bilen efter tre timmar och känna sig pigg, säger Benny Glansk.

Testa här – bygg din egen drömbil.

Volvo

Publicerad: