Justin Bieber köper LaFerrari för miljoner

Den kontroversiella artisten Justin Bieber har fått en ny leksak.

En av världens 499 LaFerrari står snart i stjärnans garage.

Och därmed ingår han i exklusiva samma klubb som Per Gessle, Cristiano Ronaldo och F1-mästaren Lewis Hamilton.

Endast 499 stycken har byggts och alla är slutsålda – men har inte hindrat Justin Bieber, 21, från att lägga vantarna på en av bilvärldens mest exklusiva supersportbila. Det avslöjade sångaren själv i en intervju med USA Today nyligen.

– Jag kör fortfarande min Ferrari. Det är en 458 Italia och jag fick nyss en LaFerrari som borde levereras snart, svarar han på frågan vad han kör för bilar nu.

Superhybrid

LaFerrari är det italienska sportbilsföretagets värsta gatbil någonsin med en 6,3-liters V12-motor ackompanjerad av en stark elmotor. Endast 499 bilar har byggts varav fyra stycken har sålts i Sverige, varav en till Per Gessle. Ute i världen har bland annat Formel 1-mästaren Lewis Hamilton och fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo också lyckats köpa varsin. Men trots att bilen kostar från tolv miljoner kronor är det inte enkelt att köpa ett exemplar. Kunderna är mer eller mindre handplockade av Ferrari som kräver ett gediget Ferrari-innehav innan en LaFerrari kan beställas.

Men det är nog inga problem för herr Bieber, som enligt Forbes tjänade närmare 700 miljoner kronor – bara under förra året.

Publisert: