Rowan Atkinson

”Mr Beans” bil såld för 100 miljoner

avFredrik Wallin

Foto: Foto: Skärmdump från The Telegraph

En bil med ”tragikomisk” historia.

Nu har Rowan Atkinson sålt sin McLaren F1.

Och ”Mr Beans” bil var allt annat än billig, trots att den krockats flera gånger.

Den har varit till salu länge. Men nu så har den brittiska skådespelarens F1:a sålts. Bilen som Atkinson köpte 1997 är en av endast 63 exemplar och kanske en av de kändaste. Detta efter det att ”Mr Bean” totalt kvaddade den – och lämnade sitt försäkringsbolag ett verkstadskvitto på den nätta summan om elva miljoner.

Men trots krascherna, bilen är värd mer än någonsin.

Såldes till britt

Det var för ett par månader sedan som Rowan Atkinson valde att sätta ut sin ögonsten till försäljning. Affären gick genom Taylor and Crawley och nu har alltså F1:an hittat en ny ägare.

– Alla är väldigt nöjda med försäljningen. Det fanns ett stort intresse världen över men den har sålts till en brittisk köpare som kommer att köra den på samma sätt som Rowan. Det är en av de största affärerna någonsin i Storbritannien. Rowan är nöjd, men kanske även lite ledsen eftersom han lagt 6 400 mil i bilen, säger David Clark, chef för Taylor and Crawley till tidningen The Telegraph.

Antagligen ett pris över 100 miljoner

Bilhandlaren har inte avslöjat försäljningspriset, men enligt uppgifter är det inte särskilt troligt att den såldes för mycket under utgångspriset på 8 000 000 pund, motsvarande 102 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM