Lista: Konceptbilarna på Frankfurtsalongen

Det är ett av världens största skyltfönster – bilmässan i Frankfurt.

Biltillverkarna lägger ner miljontals euro för att tävla om uppmärksamheten.

Så vad har de visat upp? Aftonbladet Bil listar de häftigaste koncepten.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Från udda trä-skapelser till läckra elbilar och rena tv-spelshistorier. Frankfurtsalongen levererar alltid när det kommer till koncept, och så även i år. Kolla in nedan vad som fångat mest uppmärksamhet.

Mercedes IAA

En ”intelligent” bil som ändrar skepnad beroende på omgivning. Det låter häftigt, men trots utfästelsen om att den kan ändra sig likt en transformers eller Barbapapa – förvandlingskonsten består av att den fäller ut rumpan och blir längre.

Dock ska IAA ge oss en glimt av hur nästa CLS kommer att se ut.

Porsche Mission E

Det här var en riktig kioskvältare om man ser till uppmärksamheten som bilen fått. Bilen i fråga är en elektrisk fyrdörrarscoupé som lovar gott för framtiden. Tesla-dödare var ett ord som prydde många rubriker och även om bilen är ett koncept så lär det inte ta allt för lång tid innan bilen blir verklighet.

Och det är ingen dålig verklighet det. Vad sägs om accelerationen 0-100 km/h på 3,5 sekunder och en räckvidd på 50 mil. Inte illa för att vara en elbil.

Bugatti Vision Gran Turismo

Franska märket Bugatti har byggt 450 bilar på tio år, men nu kan ”alla” få köra ett exemplar. Nämligen deras Vision Gran Turismo – ett koncept som är körbart i den digitala världen. Inget officiellt är sagt, men de flesta rykten gör gällande att det är en förhandsvisning av hur nästa produktionsmodell, Chiron, kommer att se ut. Bugatti går inte så långt, dock avslöjar de att bilen ger en hint om vilket designspråk man kommer att ha i framtiden.

Hyundai 2025 N Vision Gran Turismo

Även koreanska Hyundai tog med sig ett tv-spelskoncept till Frankfurt. Men bilen är även en fanbärare för tillverkarens nya prestandadivison kallad för ”N”. Man vill visa att det kan vara både kul och sportigt bakom ratten på en Hyundai – och vad är inte bättre att visa det än för den yngre generationen som fortfarande bara får köra digitala bilar.

N 2025 Vision Gran Turismo är bestyckad med en bränslecellsdrivlina som ger 880 hästkrafter, men bilen kommer aldrig bli något som kommer att köras på gatan.

Citroën Cactus M

Den beskrivs som en modern version av ikonen Mehari, en enkel lättviktsbil för kul på stranden. De som inte ser den historiska referensen ser snarare en sparsmakad och taklös crossover. Spännande javisst, praktisk – inte ett dugg. Dock måste det vara pluspoäng för att bilen även kan agera tältpinne för de dagar man väljer att köra en barbecue med övernattning.

Bubblare: Audi e-tron quattro, Nissan Gripz, Peugeot Fractal, Mazda Koeru, Opel Vivaro surf, Honda Civic Tourer Active Life, Toyota C-HR

Aftonbladet Bil

Publisert: