Mantorps bana bjöd på Bubblor

Uppdaterad 2018-08-28 | Publicerad 2009-06-08

Bug Run årets fest för folkliga vagnar

6 juni innebar inte enbart nationaldagsfirande och fotbollslandskamp.

I helgen intogs Mantorp av Volkswagen-fantaster från hela Norden för att träffa likasinnade.

Bubblor, bussar, Golfar, Passater, Sciroccos och en mängd obestämbara hemmabyggen - alla var lika välkomna när Bug Run anordnades för 26:e året i rad.

Bug Run är Skandinaviens största träff för VW-fantaster, men med många besökare bland annat från Tyskland, Nederländerna och Frankrike.

Nytt möter gammalt

Själv passade jag på att testa nya Scirocco GT under helgen.

– Åh, dagens första Scirocco, sa entrévärden som mötte mig vid grindarna.

Jag antar att han menade dagens första NYA Scirocco, för inne på området fanns det gott om Sciroccos - av den klassiska urmodellen. Pedantskötta bubblor stod sida vid sida med sorgliga rosthögar till Golfar och vansinnigt ombyggda bussar.

Folkor är de allihopa

Variationen var enorm. Enda gemensamma nämnaren var VW-emblemet i fronten.

En runda inne på campingområdet blev mödan värd. Bland annat hittade vi en VW-buss som kapats och byggts om till husvagn - med grill och allt. En annan hade hängt balkonglådor fram och bak på sin Golf.

Fyndläge för händiga

Marknadsområdet var välfyllt. Originalmanualer till VW Typ 1, strålkastare till Passat, en bättre begagnad sidodörr till folkabussen och en uppsjö av navkapslar. Allt fanns. Det gällde bara att ha tillräckligt mycket kontanter med sig eftersom habegäret blev enormt.

Kreativitet och passion kännetecknar verkligen Bug Run. Under helgen delades priser ut i en mängd olika klasser. Det arrangerades bankörning och dragrace och på kvällarna var det underhållning på campingen.

Bilfest var ordet. Har du en osund kärleksrelation till "das Auto", se till att spika nästa års Bug Run i kalendern redan nu. Du lär inte bli besviken.

Ämnen i artikeln