Nya monster-Mercan – kan lanseras 2017

Publicerad:
Uppdaterad:

Mercedes

Vision 6 en glimt av vad som komma skall?

1 av 11

Är det här framtidens lyxvagn?

På pågående Monterrey Car Week ryckte tyska tillverkaren skynket av sitt senaste koncept.

Nu ryktas det att produktion av Vision Mercedes-Maybach 6 kan startas redan 2017.

Mercedes har länge lockat och retats med att de hade något spännande på lut. Nu har de äntligen presenterat sin senaste bil och det är minst sagt ett intressant koncept.

Bilen i fråga är en jättelik coupé på nära sex meter, med stor grill, jättelång motorhuv och måsvingedörrar.

Design med historiska drag

Enligt Mercedes är bilen inspirerad av bilar från början av 1900-talet vilket innebär en lååååång motorhuv och en ganska båtlik akterdel. Grillen ska vara modeinspirerad och efterlikna en kritstrecksranding kostym.

Inne i kupén har man satsat på en ”flytande design” som kallas ”360° lounge”. På ren svenska skulle det kunna beskrivas som att det är en total avsaknad av raka eller störande hörn och veck. Instrumentbrädan fortsätter ut över dörrsidorna och in bakom stolarna. Sätena å sin sida rullar över mittkonsolen/kardantunneln och ser ut att fortsätta upp på dörrarna.

Under huven och även bak finns det plats för skräddarsydda väskor samt glas och hållare för favoritdryckerna…

Rejäl effekt

Konceptet har en elektriskt drivlina med fyra motorer. Enligt Mercedes handlar det om att varje motor har varsitt hjul att sätta fart på och systemeffekten ska ligga på 750 hästar. Det är tillräckligt för att få upp bjässen 0-100 km/h på fyra sekunder blankt. Räckvidden ska ligga ”över 50 mil” och när energin börjar tryta ska man man tack vare ett nytt laddsystem (på 350 kWh) kunna få 10 mil på fem minuters laddning.

Vision Mercedes-Maybach 6 förevisar är officiellt bara en designstudie, men enligt rykten kan det vara ett sätt att testa vattnet. Maybach som eget märke skrotades för att sedan återupplivas som ett dottermärke för ett par år sedan. Det innebär att man numera kallar de lyxigaste av Mercor för Mercedes-Maybach i samma stil som att Mercedes-AMG. Men tyska

En produktionsvagn av Vision 6 skulle kunna vara ett steg tillbaka mot att erbjuda superxklusiva Maybach-bilar.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL