Honda ändrar CR-V efter kritik

Fyrhjulsdriften överhettades

Efter att Aftonbladet Bil och motortidningarna Teknikens Värld och Vi Bilägare hittat fel på Hondas CR-V-modell gör man om bilens fyrhjulsdrivningssystem. Det bekräftas nu av Honda Sverige.

Det var efter att bland annat Aftonbladet Bil uppmärksammat Honda CR-V:s vinteregenskaper som Honda nu alltså kommer åtgärda sitt fyrhjulsdrivningssystem. Problemet med systemet medför bland annat att bilen, fyrhjulsdriften till trots, inte drev på alla hjul.

– Det var väldigt lynniga köregenskaper, säger Aftonbladets reporter Johannes Collin som nyligen testade bilen.

"Snart spinner höger framhjul och vänster bakhjul friskt och tekniken gör inga större ansatser att försöka styra över kraften till de stillastående hjul som har fäste," skrev Johannes Collin.

Även Vi Bilägare har upptäckt felet och skriver att ”… vi har upplevt att det ändå bara är framhjulen som drivit från start. Likaså har reaktionstiden mellan hjulparen på respektive sida varit anmärkningsvärt lång.”

Framhjulen spann

Teknikens Världs testlag upplevde i ett framkomlighetstest att systemet blev överhettat och att framhjulen spann loss trots att bakhjulen hade fäste.

Nu går Honda ut med ett pressmeddelande där man erkänner felet och att man kommer programmera om bilen. De bilar som redan kommit ut till köparna kommer få sina system uppdaterade.

– Vi har fokuserat alltför mycket på förbrukningssiffror före framkomlighet hos nya CR-V, säger Honda Sveriges presschef Maria Johansson till Teknikens värld.

Men Aftonbladets Johannes Collin är fortsatt skeptisk till hur långt man kommer gå med förbättringarna av modellen.

– Vi undrar om Honda även kommer att förbättra de lynniga köregenskaperna på vinterföre.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN